MHP'li Halaçoğlu: HDP ile işbirliği yaptığımızı düşünmek, saçmalıktır

Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Güvenlik Yasası’na tamamen karşı olduklarını belirterek, "MHP’nin karşı çıkmasıyla HDP ile işbirliği yaptığımızı düşünmek, tamamen...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:34
MHP'li Halaçoğlu: HDP ile işbirliği yaptığımızı düşünmek, saçmalıktır






Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Güvenlik Yasası’na tamamen karşı olduklarını belirterek, "MHP’nin karşı çıkmasıyla HDP ile işbirliği yaptığımızı düşünmek, tamamen saçmalıktır. Bu yasayla hem muhalefeti susturacaklar, hem de PKK’ya karşı da bu yasayla birlikte herhangi işlemde bulunmayacaklar" dedi.
MHP Kayseri il merkezini ziyaret eden Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TBMM’de görüşülen İç Güvenlik Yasası ve ekonomik gündemi değerlendirdi.  Halaçoğlu ,İç Güvenlik Yasası’nın Türkiye’yi ‘Polis devleti’ haline getireceğini ve muhalif kesimlerin sesini kesme amacıyla hazırlandığını öne sürdü. Halaçoğlu, şöyle konuştu:
 “Türkiye’nin geleceği açısından tehlikeli bir yasa. Sokakta polis durdurup, elbiselerinizi soyup arayabilir. Emniyet amiri talimatıyla gözaltına alıp, iletişim kaynaklarınızı takip edebilirler. Valilere sonsuz bir yetki verilmekte. Olağanüstü hal ilan edebilmekte. Bunun ötesinde bir sonuç çıkıyor ki, anayasaya göre olağanüstü hal yetkisi TBMM’nindir. TBMM’yi bir kenara bırakıp, sadece vali tarafından olağanüstü hal ilan edilebilecek. Hukuk, yasama organı bir kenara bırakılıyor ve Türkiye bir polis devleti hükmüne giriyor. Diğer taraftan, askerlerin siyasete sokulmaması ve uzak durması ifade edilirken tam tersi bu defa jandarma birlikleri tamamen İçişleri Bakanlığı’nın emrine veriliyor. Şu anda da bakanlığın emrindedir ama sadece asayişte kullanılmak üzeredir. Ama bu yasaya göre, terfileri başta olmak üzere tüm sicil kayıtları da dahil olmak üzere tümü bakanlığına bağlanıyor. Dolayısıyla biz askerin herhangi bir şekilde siyasallaşmasını kabul etmiyoruz. Bu yasaya da parti olarak karşıyız. AKP her zaman olduğu gibi terörle ilgili maddeleri de bu yasanın ön yüzüne koymak suretiyle diğer maddeleri bunun arkasına gizliyor. Bu yasayla hem muhalefeti susturacaklar, hem de PKK’ya karşı da bu yasayla birlikte herhangi işlemde bulunmayacaklar. Bu yasayı PKK için çıkarmıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Gezi Parkı olaylarında ‘Yüzde 50’yi zor tutuyoruz’ demişti. Bu yasanın geri kalan yüzde 50 için çıkartılıyor manasına geliyor”

Son günlerde yaşanan dolar artışıyla ilgili olarak da ekonominin kötüye gittiğini vurgulayan Yusuf Halaçoğlu, “Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık Merkez Bankası’na müdahale etmiş olması, dövizi yükseltmiştir. Şimdi, faizler indirildiği takdirde, döviz yükselir, ekonomi kendi kendine faizleri aşağı indirir. Son dönemde dövizin artmasıyla birlikte borçlar, 90 milyar TL’yi geçmiştir. Önümüzdeki dönemde bundan doğacak iflaslar, söz konusu olduğu zaman bunun hesabını kim verecektir ? Yani Türkiye, 2015 yılında, seçimler dolayısıyla örtmeye çalışacaklardır, seçimlerden sonra ekonomik açıdan son derece durum kritiktir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.