MHP'li Meral Akşener: Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polis müdürlerinin tahliyesinin gerçekleştirilmemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü...

26 Nisan 2015 Pazar 12:57
MHP'li Meral Akşener: Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur






MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polis müdürlerinin tahliyesinin gerçekleştirilmemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur" dedi.
İki gündür, partisinin Aday Tanıtım Toplantısı'na katılmak için geldiği Erzincan'da bulunan Meral Akşener, bugün sabah Özel İdare Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile biraraya geldi. Akşener, gazetecilerin, İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin, tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve yaklaşık 70 polisin tahliyesine karar vermesinin ardından yaşanan hukuki süreçle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:
"Bu tahliye kararını olumlu ve memnuniyetle karşıladım. Çünkü o hukuki iş ayrı bir konu. Çünkü orada bir garabet olduğu iddiaları var ve gerçekten böyle. Türkiye’de abuk sabuk hukuk hataları oluyor. Tutukluluk niçindir. Tutukluluk o zanlının kaçmasına yöneliktir. Uzun zamandır Türkiye’de böyle bir şey yaşanıyor. Kendi kendine gelip ifade veren hukukun karşısına çıkan, emniyete gidip 'ben buradayım' diyen her türlü insanın bu mahkemeler tarafından tutuklanıyor olmasının bir manası yok. Ancak manası polisler açısından baktığımız zaman emniyet teşkilatı üzerinde bir baskı yaratmak. Sayın Karaca ile ilgili baskıdan baktığınız zamansa, yani tutuklama gerekçesi çok ilginç, yayınlanan bir dizinin senaristi kendisi değil. Samanyolu gurubunun başı yani idari görevi olan bir kişinin yayınlanan dizinin senaryosundan tutuklandığı Türkiye’de şaşırtıcı bir şey. Ben çok sevinmiştim ve memnuniyet duymuştum. Bugün öğrendiğim bir başka mahkemenin itiraz ettiğini. Dolayısıyla göreceğiz. Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur."
Bir başka gazetecinin, "Yargı da siyasallaşama var mıdır?" sorusuna ise yargıda uzun yıllar hukukla ilgili Türkiye’de hep bir problem yaşandığını belirten Akşener, "Sıradan insanlar açısından söylüyorum, yani alacak verecek davaları çeşitli nizalar üzerinden davaların uzun sürmesi hakimlerin çok fazla dosya ya bakması gibi teknik problemler sebebiyle hukuk konusunda zaman zaman itirazlar olumsuz bakış açıları olmuştu. Ama böyle bu gün olduğu gibi göz göre göre yani hepimizin gözü önünde bırakın siyasallaşmayı yani hukuk eliyle insan haklarının katledildiği bir dönem yaşıyoruz biz. Dolayısıyla elbette siyasallaşmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.