MHP'li Öztürk: Yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazırız

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()- MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yürütülen seçim süreci ile ilgili AK Parti hükümetini eleştirirken, "Eğer vatan tehlikeye düşerse, eğer yeniden sınırları çizmek gibi bir adım...

25 Ocak 2015 Pazar 16:39
MHP'li Öztürk: Yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazırız






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, ()- MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yürütülen seçim süreci ile ilgili AK Parti hükümetini eleştirirken, "Eğer vatan tehlikeye düşerse, eğer yeniden sınırları çizmek gibi bir adım atarsanız ant olsun ki, hep birlikte yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazırız" dedi.
MHP Genel Başkan Yarımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Kahramanmaraş'ta partisinin il kongresine katıldı. MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile birlikte Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, hükümet, çözüm süreci, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ile PKK ve Abdullah Öcalan'ı eleştirdi.
Öztürk, AK Parti hükümetini eleştirirken ülkenin yiğit evlatlarının hapishanelere atıldığını belirterek, "Bir Mücahit edasıyla geldiler; yetim hakkını çalarak, çırparak, hepsi müteahhit oldular. Devletin başına bela oldular. Yediler, zıkkımlandılar, milletin anasına küfrederek hükümdar İktidarlarını sağlama alabilmek için kendilerine maşalar buldular. Önce bu ülkede adaleti alt-üst edecek eller, dilleri belli yerlere getirdiler. Bunlar vasıtasıyla, önlerinde engel olabilecek oturdukları iktidarlarda, işgal ettikleri koltuklarda muktedir olmalarının önündeki engelleri yani zinde kuvvetleri, bu ülken teminatlarını, yiğit evlatlarını düzme belgelerle hapishanelere tıktılar" dedi.
'BU MİLLETİN İSTİKBALİNİ PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR'
AK Parti'nin Abdullah Öcalan'ı kahraman haline getirerek milletin istikbaline peşkeş çektiğini savunan Öztürk, "İktidarlarını devam ettirebilmek için İmralı’da yatan bebek katili, uyuşturucu baronunun önünde diz çöktüler, yardım dilediler. Bu milletin onurunu ayaklar altına aldılar. Bunların acziyeti sayesinde bebek katiliyle, uyuşturucu baronundan sayın Öcalan mertebesine yükseldi. İşte 13 yılda ülkeyi getirdikleri seviye, hal bu. Bir katilden, bir ırz düşmanından, ırz düşmanından; şimdi o günlerde, bu köpeklere itaat eden kadınlar, kızlar kitaplar yazıyorlar. Nasıl tecavüze uğradıklarını anlatıyorlar. Bu iktidar, bu ırz düşmanından bir kahraman yarattı, ortaya çıkardı. Canı cehenneme; kahraman onların kahramanı ama bu kahramanı yaratırken bedelini bu milletin mukadderatıyla ödüyorlar. Bu milletin istikbalini peşkeş çekiyorlar. Bu milletin onurunu ayaklar altına alıyorlar. İşte isyanımız buna" diye konuştu.
Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Öztürk, şöyle devam etti:

Koskoca Başbakan şimdi yönettiği milleti, yönettiği devletin ne hale getirmiş bunun bile farkında değil. 'Erkekseniz falan yere gidin, erkekseniz filan yere gidin' diyor. Bre kardeşim sen aydan mı geldin? Sen hangi ülkeyi yönetiyorsun? Eğer senin yönettiğin ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise, senin yönettiğin bu ülkede insanların Kahramanmaraş’tan kalkıp Hakkari’ye gitmesi erkeklik ölçüsü ise batsın senin erkekliğin kardeşim."
'YENİDEN BİR SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ VERMEYE HAZIRIZ'
Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adının ve üzerindeki topraklarda yaşayan milletin adının Türk olduğunu ortadan kaldırmak isteyenlere ant içerek yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazır olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Eğer zannediyorsanız ki bütün millet bunlardan ibaret, dolayısıyla bundan cesaret alarak İstiklal Savaşı'nda devleti kurarken ortaya koyduğumuz ilkelerimizi değiştirmek istiyorsanız; yani bu topraklar üzerinde kurulan devletin adını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ortadan kaldırmak istiyorsanız; bu topraklar üzerinde yaşayan milletin adının Türk olduğunu ortadan kaldırmak istiyorsanız; ay yıldızlı bayrağı şimdi bunların sayesinde garnizonlarda aşağı indiriyorsunuz. Ama ilelebet aşağıya indireceğiniz düşüncesinde iseniz, bu milleti zillete düşürmek gayesiyle hareket ediyorsanız; unutmayın biz, bütün bu değerleri var etmek için Sakarya'da, Dumlupınar'da, Başkumandanlık Meydan Savaşı'nda kanımızı sebil gibi akıttık. Eğer vatan tehlikeye düşerse, eğer yeniden sınırları çizmek gibi bir adım atarsanız ant olsun ki, hep birlikte diyoruz ki yeniden bir Sakarya Meydan Muharebesi vermeye hazırız biz.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.