Müezzinoğlu: Adamakla mal tükenmez

BURSA'nın İznik İlçesi’nde, CHP’nin seçim beyannamesini değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Adamakla mal tükenmez’ derler 'Ada, bol keseden ada. Ya da Anadolu’da biz söz vardır; ‘Kuşları...

21 Nisan 2015 Salı 14:42
Müezzinoğlu: Adamakla mal tükenmez






BURSA'nın İznik İlçesi’nde, CHP’nin seçim beyannamesini değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Adamakla mal tükenmez’ derler 'Ada, bol keseden ada. Ya da Anadolu’da biz söz vardır; ‘Kuşları avlamak için atılan yem, mertlikten ve cömertlikte değildir’ der. Bu millete ‘Bidon kafalı, aklı ermez, göbeğini kaşıyan adam’ dediler. Zannediyorlar ki bu millet, iki lafla kandırılacak bir millet. Milleti aldatmaya çıkanlar kendilerini aldatırlar" dedi.
Yapılacak Seçimlerde Bursa’dan Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün uçak ile Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ne gelip, karayolu ile İznik ilçesine gitti. Burada, esnaf ve halkı ziyaret eden Bakan Müezzioğlu,  CHP’nin seçim beyannamesini değerlendirdi. Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Bol keseden atıyorlar. Keşte arkasında projeleri olsa. Keşke nasıl yapacaklarını söyleyebilseler. Bizim Batı Trakya’da bir söz vardır. ‘Adamakla mal tükenmez” derler . Ada bol keseden ada. Ya da Anadolu’da biz söz vardır. ‘Kuşları avlamak için atılan yem, mertlikten ve cömertlikte değildir’ der. Bu millete ‘bidon kafalı, aklı ermez, göbeğini kaşıyan adam’ dediler. Zannediyorlar ki bu millet, iki lafla kandırılacak bir millet. Bugüne kadar olduğu gibi Milleti aldatmaya çıkanlar kendilerini aldatırlar. 7 Haziran akşamı, millet ile birlikte yürüyen, milleti dert edinen, milleti yarınlara daha güçlü götüren kadrolar daha güçlü bir şekilde iktidar olacak."
Türkiye’de 36 bin yatak kapasiteli 220 hastanenin inşaatının devam ettiğini hatırlatan Müezzinoğlu, AK Parti olarak bugün için 36 bin yatak kapasiteli 220 hastaneyi, Sağlık Bakanlığı olarak yaptıklarını anlatırken şöyle konuştu:
"Kamu özel işbirliği ile de 26 bin yatak kapasiteli 17 tane büyükşehir hastanenin de inşaatı devam ediyor. İnşallah 9 Mayıs’ta bin 300 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin de temelini atacağız. Bursa’yı bun anlamda hem bölgenin sağlık hem de sağlık turizmi merkezi yapacağız. Şimdi CHP’li kardeşlerime soruyorum. Bursa Şehir Hastanesi’nin inşaatını durdurmak için Anayasa Mahkemesi’ne gittiniz., yürütmeyi durdurma kararı istediniz. Yasal düzenlemelerin iptal kararını istediniz. Peki, Bursa’nın yapılacak bin 300 yataklı bu şehir hastanesini Bursa’ya kazandıramazsak, Bursa nasıl gelişecek? Bu hastaneleri ilçelerde çil çil yapmazsak vatandaşlarımız yarınlara nasıl umutla ve güvenle bakacak? Bunların tek bir görevi var. Bozmak, yıkmak, iftira atmak. Makul eleştirilerin başımızın üstünde yeri var ama makul eleştiri de yok."
Konuşmanın ardından kısa süre bisiklete binen Müezzinoğlu, İznik Devlet Hastanesi ile yapımı süren yeni hastaneye giderek incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.