Müezzinoğlu: Anneliği itersen, yanlış yapmış olursun (2)

KONFERANSA KATILDI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan İlçesi’ndeki ziyaretlerinin ardından Edirne’ye gelerek Mimar Sinan Vakfı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katıldı....

08 Mart 2015 Pazar 20:21
Müezzinoğlu: Anneliği itersen, yanlış yapmış olursun (2)






KONFERANSA KATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan İlçesi’ndeki ziyaretlerinin ardından Edirne’ye gelerek Mimar Sinan Vakfı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Türkiye’nin sağlık politikalarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, her gün 1 milyon 100 bin insanın sağlık hizmeti aldığını ifade ederek şunları söyledi:
“Çok iddialı söylüyorum, şu anda Türk milletinin sağlık hizmeti aldığı konumda dünyada başka bir ülke yok. İster Amerika örneğine, ister Almanya, Fransa, Belçika örneğine bakın. Hem hızlı, hem kısa sürede uzmanına, sağlık teknolojisine, laboratuarına, röntgenine, ulaşabildiği başka bir ülke yok. Acil hizmetleri de dahil. Sorunlarımız yok mu? Var. 24 saatin içinde her gün 1 milyon 100 bin insana sağlık sorunu olan hastamıza çözüm üretiyoruz. Her gün buna Cumartesi ve Pazar ortalaması da dahil. Memnuniyeti yüzde 39’lardan yüzde 75’lere taşıdık. Daha iyi yapabilir miyiz? Evet yapabiliriz."

BAKANDAN CEP TELEFONU UYARISI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasının ardından konferansa katılan yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin cep telefonun insan sağlığına olan etkisini sorması üzerine Bakan Müezzinoğlu uyarılarda bulunarak, “Cep telefonunun sağlık açısından yan etkileri, olumsuz etkileri henüz bilimsel anlamda şudur denecek noktada bir verisi yok. Ama yan etkileri konusunda genel bir kanaat var. Uzun konuşmamak, kulağa çok yanaştırmamak, çocuklardan uzak tutmak gibi. Geceleri yatak odasında değil de ayrı odada tutmak gibi manyetik alanın yakın çevrede olmasıyla ilgili olumsuzlukları ve yan etkileri konuşuluyor. Her şeyi yasaklamak değil, sağlık okur-yazarlığı önemli. Kullandığınız her şeyi bilinçli kullanmak önemli. Sizler öğrencisiniz parmağınızın ucunda her türlü bilgi var. Her türlü doğru bilgiyi yaşamınıza aktarmak gibi görev ve sorumluluğu pek hükümetlerden, bakanlardan beklememek lazım. Bir de her şeyin yasağını, kanununu çıkarmak gibi zorlamalara gitmeyelim. Bilinçli toplumlar bunu minimuma kendileri indirir” dedi.
Konferansın ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Müezzinoğlu Edirne’den ayrıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.