Muharrem İnce adaylığını açıkladı, CHP karıştı: Olağanüstü kurultay olacak mı?

Seçimlerin ardından CHP'de Muharrem İnce'nin başını çektiği olağanüstü kurultay çağrısına parti yönetiminden cevap gecikmedi. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl 'Gündemde kurultay yok' dedi...

09 Kasım 2015 Pazartesi 22:46
Muharrem İnce adaylığını açıkladı, CHP karıştı: Olağanüstü kurultay olacak mı?






Muharrem İnce adaylığını açıkladı, CHP karıştı: Olağanüstü kurultay olacak mı?

1 Kasım erken seçimlerinin ardından MHP'de başlayan tartışmaların bir benzeri CHP'de yaşanıyor. Muharrem İnce'nin başlattığı olağanüstü kurultay süreci konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'den yanıt geldi. Bingöl " CHP gündeminde olağanüstü kurultay yok, olağan kurultay takvimi işliyor" dedi.

CHP'de bazı il başkanları ve milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kurultay çağrısı yapan Muharrem İnce'ye yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7 Haziran seçiminin ardından, 16 Haziran'da yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında olağan kongre takvimini başlattıklarını hatırlattı.

 KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bu kongre takvimine, 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ara verdiklerini belirten Bingöl, seçimin ardından tüzüğe ve yönetmeliklere uygun olarak kongre sürecinin devam ettiğini söyledi. Bingöl, 150'ye yakın ilçe ve 12 ilde kongrelerin tamamlandığını ifade ederek, şu ana kadar yapılan işlemlerde, çok küçük birkaç itiraz ve ufak tefek olumsuzluklar dışında, herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi.
 

İL VE İLÇE YÖNETİMLERİNE BASKI OLMAMIŞTIR

Kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde işlediğini vurgulayan Bingöl, "Kurultay delegelerinin belirlenmesi noktasında hiçbir yönlendirme söz konusu değildir. 12 il kongremiz gerçekleşti, Genel Merkezden hiç kimsenin, kurultay delegelerinin belirlenmesi için il ve ilçe yönetimlerine bir baskısı olmamıştır" dedi.
 
Bingöl, herhangi bir yerde usulsüzlük veya yanlış varsa bunlara itiraz edilebileceğini belirterek, bir ilde itirazların olduğunu, bununla ilgili hukuki sürecin işlediğini dile getirdi.
 
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin olağanüstü kurultay çağrısına da değinen Bingöl, "Olağan kurultay takvimini açıkladık. İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz. Gündemimizde olağanüstü kurultay yok, olağan kurultay takvimi işliyor" dedi.
 
CHP'nin "parti içi demokrasiye" önem veren bir parti olduğuna dikkati çeken Bingöl, parti üyesi herkesin, her göreve aday olma hakkının bulunduğuna işaret etti.

Bingöl, genel başkanlık için aday olmak isteyenleri saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Adaylıklarla ilgili kararı verecek olan delegelerdir. Delegeler günü geldiğinde ilçe ve il kongrelerinde de kurultayda da tavırlarını ortaya koyup gereğini yaparlar" diye konuştu.




Son Güncelleme: 09.11.2015 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.