Müslim Sarı: Bütçe'de En Fazla Payı Cumhurbaşkanlığı Aldı

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, 2015 yılı bütçesinde işçi ve memurlara güzel haber olmadığını, bütçeden en fazla pay alan kurumun Cumhurbaşkanlığı olduğunu...

07 Kasım 2014 Cuma 14:15
Müslim Sarı: Bütçe'de En Fazla Payı Cumhurbaşkanlığı Aldı






Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, 2015 yılı bütçesinde işçi ve memurlara güzel haber olmadığını, bütçeden en fazla pay alan kurumun Cumhurbaşkanlığı olduğunu belirtti.



CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 2015 yılı bütçesini eleştiren Sarı, 2915 yılı bütçesinden en büyük payı Cumhurbaşkanlığının aldığını belirterek, bütçeden işçi ve memurlara iyi haber çıkmadığını, Cumhurbaşkanına iyi haber çıktığını söyledi.

Sarı, "İşçi ve memurlara 2015 yılı bütçesinden güzel haberler yok maalesef. En fazla yararlanan kurum Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanlığının bütçesinin 199 milyon liradan 397 milyon liraya çıktı. Kaçak sarayın 1 milyar 375 milyon lira olduğunu öğrendik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinin 2015 yılı bütçesinin 5.7 milyar olarak bağlandığını belirten Sarı, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi belki de en haram bütçe. Sadece Sünni vatandaşlara, Sünniliğinde bir meşrebine hizmet ettiği için özellikle Alevi vatandaşlar ve gayri Müslim vatandaşların vergilerinden teşekkül etmiş olan bu kurumdan onlara zırnık dahi düşmediğini gördük" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.