Mustafa Balbay: Bu hükümet 'Recep'e bakanlar kuruludur'

Mesut MADAN/BURDUR, () - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Açıklanan hükümet Recep'e bakanlar kuruludur, Erdoğan'a bakanlar kuruludur. Başka hiçbir işlevi yoktur" dedi. Mustafa Balbay, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Burdur...

29 Ağustos 2015 Cumartesi 16:43
Mustafa Balbay: Bu hükümet 'Recep'e bakanlar kuruludur'






Mesut MADAN/BURDUR, () - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Açıklanan hükümet Recep'e bakanlar kuruludur, Erdoğan'a bakanlar kuruludur. Başka hiçbir işlevi yoktur" dedi.
Mustafa Balbay, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile birlikte CHP Burdur il binasında partililerle buluştu. Milletvekili Balbay, 7 Haziran genel seçimlerinin iki sonucu olduğunu söyledi. Balbay, şöyle devam etti:
"Birincisi halk Erdoğan'a 'Biz seni Başbakan olarak görmüyoruz. Sana değil 400- 300 bile fazla' dedi. İkincisi, AKP'ye halkımız 'Biz seni artık tek başına iktidar görmek istemiyoruz' dedi. Bu iki önemli sonucun beraberinde Türkiye'de koalisyon beklentisi oluşmuştu. Bizim görüştüğümüz insanların bir kısmı 'koalisyon kurun', bir kısım da 'kurmayın' diyordu. Ama AKP ile hükümet kuranın da AKP'nin 13 yılına ortak olmak gibi bir zorluğu vardı. Biz bunun farkındaydık."
"CUMHURBAŞKANI MİLLİ İRADEYİ GASP ETTİ"
CHP'nin koalisyon kurma sürecinde çözümsüzlük yaratan parti olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Mustafa Balbay, yola çıkarken, halka 'Çözümsüz bir parti' olarak sunulmak istemediklerini anlattı. Balbay, şöyle konuştu:

"Çünkü Ak Parti'nin niyeti buydu. Ak Parti ile yapılan görüşmeler boyunca zaman zaman gerçekten bağrımıza taş bastık. Bu yolun devamında hükümet kurma çalışmaları gerçekleşmedi ve Davutoğlu 45 gün dolmasına 4 gün kala görevi iade etti. Sırada CHP vardı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı milli iradeyi gasp etti ve emaneti rehin aldı. Emanet şu anda hala rehindir. Bir cumhurbaşkanı halkın iradesini yok saydı ve halka 'kararını düzelt, ben doğruyum' diyor. Oysa demokrasilerde halka 'kararını düzelt' denilmez."
'4 MADDELİK YOL HARİTASI BELİRLEDİLER'
Ak Parti'nin erken seçimde tek başına iktidar olmak için 4 maddelik yol haritası belirlediğini ve bu maddeleri hayata geçirmeye çalıştığını anlatan Balbay, "Kendilerine 4 maddeli bir yol haritası çizdiler. 'HDP'yi terörize edeceğiz ve barajın altına iteceğiz. CHP'yi çözümsüz göstereceğiz, üçüncüsü ki bu çok önemli MHP'nin tabanına 'sizin MHP'ye oy vermenize gerek yok, sizin düşüncelerinizi biz temsil ediyoruz' diyeceğiz. Dördüncüsü bütün bunların sonunda 'tek başımıza iktidara geleceğiz' anlayışıydı. Bunların tümünü gerçekleştirmeye çalıştılar" diye konuştu.
'RECEP'E BAKANLAR KURULU'
Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı bakanlar kurulunu da değerlendiren Mustafa Balbay, açıklanan 'Seçim Hükümeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hizmet edeceğini öne sürerek, "Başka hiçbir işlevi yoktur. Zarf usulü geldi, 'Seni bakan yapıyoruz kabul ediyor musun etmiyor musun?' Neyi kabul ediyorsun belli değil. Bu kadar kişiliksizleştirme olur mu? Düşünün ne bakanı olduğunuzu bilmiyorsunuz. Parlamentonun iradesini bu kadar hiçe sayan bir yaklaşım olabilir mi? Özal zamanında 'Anayasayı bir kez delmekle bir şey olmaz' deyince çok eleştirilmiştir. Özal bunun yanında zemzem suyuyla yıkanmış. Şimdi diyor ki 'Anayasayı yok saysak bir şey olmaz" değerlendirmesini yaptı.
Terör olaylarıyla ilgili değerlendirmesinde ise Mustafa Balbay, "Burdur'a da bir şehidimiz geldi. Öyle bir cumhurbaşkanımız var ki artık halkıyla sorunlu, halkına tepeden bakan ve sadece seçimlerde kendisinin iktidarda kalmasına dayalı gören bir cumhurbaşkanı var. Son 2- 2.5 ayda terör olayları arttıysa bunun başlıca sorumlusu Ak Parti'dir. Biz 29 Temmuz'da meclisi topladık. 'Bu terörü görüşelim, bir komisyon kuralım, kimler bunda sorumlu ortaya çıksın' dedik. 'Hayır' dediler. AKP'nin terör bağlamında açılımı; 'Akan Kanın Partisi'dir. Hiç lamı cimi yok. Bundan sorumludurlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.