Oktay Vural : Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili gerekçeleri çok zayıf

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili gerekçelerinin çok zayıf olduğunu söyledi. Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başkanlık...

30 Ocak 2015 Cuma 16:24
Oktay Vural : Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili gerekçeleri çok zayıf






Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili gerekçelerinin çok zayıf olduğunu söyledi.

Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başkanlık sistemi tartışmalarını eleştiren Vural, başkanlık sistemi ile ilgili bir talebin TBMM gündemine gelmediğini, bu yönde tartışma yapmaktaki amacın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime kaynak yapılması olduğunu söyledi.

Hukuk devletlerinin parlamento sayesinde oluştuğuna belirten Vural, "Daha ne yapacaksınız, temizlik görevlilerini bile değiştiriyorsunuz. Her yere kadar atama yaptınız daha ne yapmak istiyorsunuz. Hukuk devleti parlamentolar sayesinde oluşur. Cumhurbaşkanı'nın başkanlık sistemi ile ilgili gerekçeleri çok zayıf. Pranga vuran sizsiniz, siz vatandaşı prangaladınız. Milletin başkanlık diye bir derdi ve arayışı yoktur. Başkanlık sistemine kimin ihtiyacı var; birisi despot, otoriter bir yönetimi meşrulaştırmak isteyen, Ortadoğu sultanlarına özenen biri, diğeri de çözüm ortağı terörist başı Öcalan. HDP'nin parti olarak seçime girmesinin arkasında bu vardır. Bu karar İmralı ve AK Parti tarafından alınmıştır. Hedefler ortaktır, başkanlık sistemi ve federasyon. 7 Haziran'da milletin kullanacağı tercih bu oyunu bozmalıdır. Başkanlık sistemi ile ilgili bir talep TBMM'nin gündemine gelmediyse bu tartışmanın amacı nedir. Amaç ve hedef Erdoğan'ı seçime kaynak yaptırmaktır" dedi.

Hükümetin milletin elinden başkalarına rant dağıtma peşinde olduğunu belirten ve kayıp kaçakla elektrik faturalarının yüzde 100 arttığını ifade eden Oktay Vural, "Birçok yerde yüzde 75'lere varan kayıp kaçak oranları vardır. Bütün bunlar milletin cebine fatura ediliyor. Kayıp kaçak bedelleri yasal güvence altına alınmaktadır. Özelleştirme sırasındaki maliyetlerin dışında kanunla maliyetler yükseltilerek elektrik şirketlerinin karına kar katmak için bir düzen oluşturuyorlar. Tüketici mahkemelerindeki bununla ilgili bütün davaları düşünecekler. TBMM milletin meclisidir, şirketlerin meclisi değildir. Dürüst tüketicilerin parası elektrik şirketlerinin cebini dolduracaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının Beyaz Sarayı taklit ettiğini ifade eden ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı eleştiren Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı milleti ve devleti temsil eder, Cumhurbaşkanı Sözcüsü olan İbrahim Kalın'ın açıkçası kim olduğunu millet öğrenmek istiyor. Böyle birisinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü seçilmesi çok anlamlı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.