Özcan Yeniçeri : Yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkış birlikte yaşanacaktır

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkış birlikte yaşanacaktır. 7 Haziran'da eski Türkiye iktidarın tabiriyle çökecek federal Türkiye...

28 Ocak 2015 Çarşamba 15:40
Özcan Yeniçeri : Yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkış birlikte yaşanacaktır






Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkış birlikte yaşanacaktır. 7 Haziran'da eski Türkiye iktidarın tabiriyle çökecek federal Türkiye ile Öcalan sandıktan çıkacak. Yapılan hesap bu" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Yeniçeri, kürsüye ise Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 tarihli fermanındaki "Şimdiden giru hiç kimesne, kapıda ve divanda, meclis ve seyranda, Türki dilinden gayri dil söylemeye" yazısını astı. Yeniçeri, hükümeti eleştirerek, “Yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde bir çöküş ve bir çıkış birlikte yaşanacaktır. 7 Haziranda eski Türkiye iktidarın tabiriyle çökecek federal Türkiye ile Öcalan sandıktan çıkacak. Yapılan hesap bu. HDP'nin yüzde 10 seçim barajıyla parti olarak seçime girmesi AKP'nin anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak içindir. Öcalan HDP'nin baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girme kararını bunun için vermiştir. AKP'nin anayasayı değiştirerek Öcalan'ın serbest bırakması ve Güneydoğu'ya yerel yönetimlerin güçlendirilmesi adı altında bölgeye demokratik özerklik verilmesi karşılığında HDP'nin parti olarak seçime girmesinin kararlaştırıldığı anlaşılmaktadır. Anketler HDP'nin oyunu hala yüzde 7'nin çok altında gösteriyor" dedi.

Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü; "HDP Eş Başkanları ise ısrar ediyor, 'seçimlere tek başımıza, parti olarak katılacağız ve en az yüzde 14 alacağız.' Alamazlar ya da parlamento dışı kalırlarsa? Buna da cevapları, 'onu da AKP düşünsün. O zaman bir çözüm bulmak zorunda' biçiminde oluyor.Türkiye Cumhuriyetine karşı kurgulanan seçim oyununu anlamamak için fena halde saf değil aynı zamanda aptal da olmak gerekiyor.HDP'nin seçimlere parti olarak katılma kararı Abdullah Öcalan'a aittir. Öcalan'ın bu kararı verirken AKP ile ciddi hesap ve pazarlık yaptığı da anlaşılıyor.HDP'nin parti olarak seçime girmesi ve barajın altında kalması sonuçta HDP için bulunmaz bir fırsattır. Böylece HDP diyecektir ki, 'TBMM'de temsil edilmiyoruz, kendi parlamentomuzu yerel olarak kuracağız ve oradan kendimizi temsil edeceğiz.' Nitekim Yaşar Kaya tam da böyle diyor 'HDP barajın altında kalırsa Diyarbakır'a gidilerek bir bölge parlamentosu kurulmalıdır. Fiili olarak özerklik durumu yaratılmalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.