Perinçek, Kılıçdaroğlu'nu Eleştirdi

İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kuzey Suriye'de IŞİD ile savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'yi 'terör örgütü' olarak değil, 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş...

22 Ekim 2014 Çarşamba 13:15
Perinçek, Kılıçdaroğlu'nu Eleştirdi






İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kuzey Suriye'de IŞİD ile savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'yi 'terör örgütü' olarak değil, 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' olarak gördüğü yönünde açıklama yaptığını öne sürdü. Perinçek, "CHP'nin PKK yanında mevziye girmesi onun silahlandırılmasını bile savunması, milletimiz tarafından değerlendirilecektir" dedi.
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel başkan yardımcıları ile İzmir Karaca Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. Perinçek, Kobani'de bozguna uğradığını öne sürdüğü ABD'nin Suriye'yi bölme girişimlerinin sonuç vermediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin bölünme sürecinin sonuna geldik. ABD, Suriye'de yenildi. ABD'nin Suriye'yi bölme girişimleri bozguna uğradı. Bu çok önemli bölgenin ve dünyayı ilgilendiren bir gelişme Suriye'nin zaferi Türkiye'nin zaferi oldu. Suriye bölünseydi. Türkiye Diyarbakır'ı da İsrail koridoruna katılacaktı. Suriye'nin başarısının ardından ABD ikinci yenilgiyi, Ayn El Arap'ta aldı. Suriye'nin bir parçası. Orası Suriye toprağı. Kimisi Kobani diyor. Kobani'de ABD ve piyonları yenildi. Suriye yenilgisinden sonra ABD Kobani'de de yenildi. Barzanistan'ı, Kuzey Irak'taki ABD'nin silahlı saldırısıyla kurulan Barzani topraklarını Doğu Akdeniz'e bağlamak için adı 'Kürt koridoru' denen ikinci İsrail koridoru da yerle bir oldu. ABD güya Kuzey Irak'tan Doğu Akdeniz'e bir koridor açacaktı. O girişim yerle bir oldu. Batı basını ciyak ciyak bağırıyor."
'CHP, BOP'UN ENSTRÜMANI'
İP Genel Başkanı Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kuzey Suriye'de IŞİD ile savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'yi 'terör örgütü' olarak değil, 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' olarak gördüğü yönünde açıklama yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu:
"Bu ortamda Türkiye'nin birlik süreci başlamıştır. Son zamanlarda PKK'nın yakan yıkan eylemleri oldu. Kobani'de PKK bozguna uğrayınca Türkiye'de dükkanları yakmaya başladı. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'deydim. Kobani'deki ABD yenilgisi Türkiye'de de Güneydoğu illerimizde birlik eğilimini güçlendirdi. PKK'nın hayalleri ve iddiaları yıkıldı. PKK'nın Kürdistan kurma iddiası bölgesel özerklik iddiaları yerle bir oldu. Bölge halkı Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü yeniden kurmanın koşullarını arıyor. Milletin birliği içinde özgürlük, ekonomik gelişme ve aydınlanma olur. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bu koşullarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 'PYD ve PKK bunlar terör örgütüdür ve bunların tasfiyesi Türkiye'nin gündemindeki kararlı duruşla' tabloyu tamamlamaktır. Kılıçdaroğlu, 'Bunlar terör örgütü değildir' diyor. 'Bunlar vatanı kurtarmak için savaşıyorlar. Bunlara ABD silah yardımı yapmalı.' Kılıçdaroğlu, PKK ve PYD'nin ABD tarafından silahlandırılmasını destekliyor. Bunlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin enstrümanları. Bu enstrümanların yanında Kılıçdaroğlu'nun da fotoğraf verdiğini görüyoruz. Bu çok acı bir tablo. Çok endişe verici bir durumdur. CHP'nin PKK yanında mevziye girmesi, onun silahlandırılmasını bile savunması milletimiz tarafından değerlendirilecektir. Bunlar son çırpışlar. ABD'nin PKK ve PYD'nin son çırpınışları."
'AKP, 14. YILI GÖREMEYECEK'
İP Genel Başkanı Perinçek, AK Parti Hükümeti'nin ekonomi ve dış politikaları nedeniyle iktidarda 14. yılını göremeyeceğini öne sürerek, şöyle konuştu:
"Bunu bizim yapacağımız milli hükümet gerçekleştirecek. PKK çözülürken, AKP de çözülüyor. Çünkü bunlar çözüm süreci ile suç ortaklığı yapmıştır. AKP iflasa gidiyor. İki nedenle bir borçlanma ekonomisini sürdürme şansı yok. Ekonomisi iflas etti. Türkiye'yi bölme misyonu artık kayaya dayandı, yürümüyor. Karamsarlığı bırakalım. ABD'nin BOP projesinin bozguna uğradığı ortamda Türkiye'nin ufku açılmaktadır. Türkiye'nin yeniden Atatürk devrimi rotasına girmesinin koşulları oluşmaktadır. Bunun hükümeti, önümüzdeki dönemde kurulacaktır. AKP iktidarı, 14. Yılı görmeden Çankaya'yı işgal edenlerle birlikte yıkılacaktır."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.