Sağda ittifak küçüldü, kavga büyüdü; Destici telefonlara bile çıkmamış

Aralarında Merkez Parti ile birlikte çok sayıda sağ partinin yer alması beklenen ittifakın Saadet ve Büyük Birlik Partisi ile sınırlı kalmasının ardından, perde arkası süren görüşmelerin detayları ilk kez ortaya çıktı.

27 Nisan 2015 Pazartesi 18:42
Sağda ittifak küçüldü, kavga büyüdü; Destici telefonlara bile çıkmamış






Sağda ittifak küçüldü, kavga büyüdü; Destici telefonlara bile çıkmamış


Aralarında Merkez Parti ile birlikte çok sayıda sağ partinin yer alması beklenen ittifakın Saadet ve Büyük Birlik Partisi ile sınırlı kalmasının ardından, perde arkası süren görüşmelerin detayları ilk kez ortaya çıktı. Rotahaber.com'a bu konuda açıklamalarda bulunan Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, yaşanan süreci anlattı. Karslı 7 Haziran seçimleri için BBP ile ittifak görüşmesi yaptıklarını ve adaylıkların dağılımı dahil her konunun görüşüldüğünü belirterek BBP’yi suçlamasına Mustafa Destici’den yanıt geldi. Destici, Karslı’nın ‘telefonlarımıza çıkmadılar’ iddiasını yalanlayarak “Ben Karslı’nın her aradığında telefonuna çıktım. Her aradığında görüştüm. Karslı doğru bilgi vermiyor” dedi.

Rotahaber’in BBP'nin parti yetkililerinden edindiği bilgiler ise BBP ile Merkez Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin Abdurrahim Karslı'nın istekleri nedeniyle tıkandığını ortaya çıkarttı.

BBP MERKEZ PARTİSİ İTTİFAKI NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

Merkez Parti ile BBP arasında başlayan seçim ittifakı görüşmeleri sırasında Karslı’nın “çatı bizde olsun. Bizim bünyemiz altında seçime girelim.Ya da halka soralım anket yapalım halk kimi işaret ederse o partinin çatısı altında buluşalım.” teklifinin görüşmeleri tıkadığı öne sürüldü. Merkez Partisi’nden gelen bu teklife karşın BBP ise “bunun doğru olmayacağını BBP’nin daha tanınan ve bilinen bir parti olduğunu” belirtti. BBP bu yüzden görüşmeler sırasında birleşmenin BBP çatısı altında olması gerektiğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından BBP Genel Muhasibi Selahattin Şenliler ile Merkez Partisi Teşkilat Başkanı Akif Pirimoğlu arasında ittifak görüşmelerinde ısrar ederek iki görüşme daha yapıldı. Görüşmelerde belli uzlaşmalar olduktan sonra BBP tarafından Genel Başkanların bir araya gelmesi teklif edildi. Ancak Genel Başkanların görüşmesinden de bir sonuç çıkmadı.

Genel başkanların görüşmesinde Abdurrahim Karslı’nın ‘çatı Merkez Partisi olsun yoksa görüşmeye gerek yok teklifi’ Mustafa Destici tarafından reddedilence ittifakın da bir anlamda suya düştüğü belirtildi.

Ardından yaşanan süreçte Saadet Partisi, BBP ve Merkez Parti’nin ittifakı üzerinde durulurken de ilginç gelişmelerin yaşandığı iddia edildi.

MERKEZ PARTİSİ’NDEN SAADET’E: HEMEN ANLAŞALIM BBP OLMASA DA OLUR

3’lü beraberlik görüşmeleri devam ederken o dönem Merkez Partisi, Saadet Partisi ile BBP’den habersiz bir şekilde görüşünce yeni bir kriz ortaya çıktı. İddiaya göre; Merkez Partisi tarafından Saadet Partisi’ne “biz sizin çatınız altında seçime gireriz hemen protokol yapalım BBP olmasa da olur” denince Saadet Partisi bu teklifi reddetti.

Öte yandan 3 partinin görüşmeleri sırasında Merkez Partisi’nin listelerin 1/3’ünü talep etmesi de diğer iki parti tarafından kabul edilebilir bulunmayınca Merkez Partisi bir anlamda yine görüşmeleri tıkayan bir istekte bulunmuş oldu.

BBP GELİRSE ONLARA DA BİR ŞEYLER VERİRİZ!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman ise Rotahaber’e yaptığı açıklamada ittifak görüşmeleri ile ilgili Abdurrahim Karslı ve İbrahim Çebi tarafından Saadet Partisi’ne teklif sunulduğunu doğrularken Merkez Partisi’nin olası ittifaka BBP gelirse “onlara da bir şeyler veririz” şeklinde bir tavır takındıklarını belirtti.

Karaman açıklamasının devamında ise süreci şu şekilde özetledi:

"Saadet Partisi olarak BBP ile öteden beri görüşüyoruz. Onların rızası olmadan buna cevap vermeyiz zaten BBP’nin içinde olmadığı bir birliktelik de hiçbir şeye yaramaz dedik. Ancak buna karşın Merkez Partisi MHP ile görüşüyoruz onlarla da irtibat halindeyiz şeklinde bize karşılık verdi"
Son Güncelleme: 27.04.2015 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.