SAKIK: MAAŞIMI, KOBANİ'YE VE SENGAL'E GÖNDERİYORUM

Asef ULAŞ/AĞRI, () - AĞRI Belediye Başkanı Sırrı Sakık, maaşını Kobani ve Şengal'deki Kürtlere gönderdiğini belirterek, "Belediyede çalışan arkadaşlarımız da biliyor" dedi. Bugün basın toplantısı düzenleyen Sırrı Sakık,...

19 Aralık 2014 Cuma 18:14
SAKIK: MAAŞIMI, KOBANİ'YE VE SENGAL'E GÖNDERİYORUM






Asef ULAŞ/AĞRI, () - AĞRI Belediye Başkanı Sırrı Sakık, maaşını Kobani ve Şengal'deki Kürtlere gönderdiğini belirterek, "Belediyede çalışan arkadaşlarımız da biliyor" dedi.
Bugün basın toplantısı düzenleyen Sırrı Sakık, Ağrı'da yoksulluğun insanın ruhunu çürüttüğünü, Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir fakirlik görmediğini söyledi. Kobani ve Şengal'deki Kürtlere hiç dokunmadan maaşını gönderdiğini anlatan Sırrı Sakık, "Belediyede çalışan arkadaşlarımız da biliyor. Geldiğim günden beri hiçbir zaman maaş talep etmedim. Bu kentin fukaralarına, cezaevinde olanların ailelerine armağan ediyoruz. Helali hoş olsun. Onlar da bize çok şey armağan ettiler" diye konuştu.

"KENDİMİ RİSKE ATARAK GELDİM"
Ağrı Belediyesi'ni büyük bir borçla devraldıklarını, İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini ancak gönderilmediğini anlatan Sırrı Sakık, "Sadece esnafa olan borç 23 trilyon. Bu Türkiye'de bir ilktir" dedi. Sırrı Sakık, milletvekilliğinden istifa edip belediye başkanlığı yapmaya başladıktan sonra yargı kıskacına mahkum olduğunu kaydeden Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her gün Türkiye'nin dört bir yanından fezlekeler geliyor. Buradaki savcılar da sağ olsunlar söylediğim her sözcüğü evire çevire ters düz ederek hakkımda davalar açıyor. Ben bu topraklara barış hayat bulsun diye geldim. Ama hala benden 30 Mart, 1 Haziran seçimlerinin rövanşını almaya çalışanlar, içindeki kini bir iman gibi büyütenler bunların adı yargıç olmaz. O zaman yargıç kimliğinden arınıp, benimle geleceksiniz alanlarda öyle hesaplaşacağız. Siyaset mi yapmak istiyorsunuz hodri meydan. Benim söylediklerimi ters düz etmeyin, yargı size böyle bir görev vermez, böyle bir yetki de vermez. Biz yargıyı tanırız, nasıl yargılandığımızı da biliriz. Yani bize dünün güneşiyle bugünün çamaşırlarını kurutmayın. Ben size bu topraklarda barışın nasıl hayat bulacağına dair kendimi riske atarak gelmişim, vekillikten ayrılmışım. Ama siz benden rövanş almaya çalışıyorsanız, yanılırsınız. Yani cirminiz kadar yer yakarsınız. Ölümden öte yol yoktur. Bu topraklara barışı getirmek için gerekirse bedenimi de ölüme yatırmaya hazırım."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.