Sakık: Türkiye'ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz

VALİLER kararnamesi ile merkeze alınan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan için verilen veda yemeğinde konuşan Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, "Türkiye'ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz" dedi. Bir restoranda...

28 Şubat 2015 Cumartesi 11:44
Sakık: Türkiye'ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz






VALİLER kararnamesi ile merkeze alınan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan için verilen veda yemeğinde konuşan Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, "Türkiye'ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz" dedi.
Bir restoranda verilen veda yemeğine Vali Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, kamu kuruluşlarının müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Yemekten önce konuşan Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Vali Tekinarslan'ın kentten ayrılmasından dolayı üzgün bulduğunu bildirdi. Sırrı Sakık, konuşmasında şunları söyledi:
"Bir arada yaşamak zorundayız. Bir arada var olacağız. Farklı düşünce ve inançlarımız olabilir. Ama hepimiz bu toprakların evlatlarıyız. Bu topraklarda hayat bulmak için çabalıyoruz. Bu topraklarda barışın hayat bulması için bir görev üstlenerek geldim. Sayın valimizle de böyle kavgalı-gürültülü bir dönemde tanıştık. Zaman zaman bir birimize sesimiz de yükseldi. Ama sonra kentin selameti için ortak paydalarda buluştuk. Barış, huzuru yakalamak adına, Ağrı adına iyi bir birliktelik yakaladık. Bu topraklarda en az benim kadar barışın ve kardeşliğin hayat bulması için çaba sarf ettiğini gördüm. Sayın valimiz gitse bile eminim ki yüreği hep bu kentte olacak. İnşallah önümüzdeki dönem bu kentte barışı ve kardeşliği inşa edeceğiz. Tüm Türkiye’ye barış ve kardeşliği inşa edeceğiz, silahları toprağa gömeceğiz. Barış ve kardeşlik sloganlarını hep bu kentte yükselteceğiz ve sayın valimizi de inşallah daha güzel bir yerde görerek bu kentte davet edeceğiz. Bu kentte barışın kardeşliğin hayat bulması için hepimize önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Sadece seçilmişlere değil, burada görevde bulunan STK’lar ve bütün meslek kuruluşlarına hepimize tek tek görev düşüyor."
"AĞRI İLK GÖZ AĞRIMDI"
Vali Mehmet Tekinarslan, Ağrı'yı 'İlk göz ağrım' diye nitelendirirken bu ilde 2.5 yıl süreyle görev yaptığını anımsattı. Vali Tekinarslan "Ağrı’yı, Ağrı halkını ve Ağrı’da görev yapmayı sevdim. Ağrı Valiliği güzeldi, ilk göz ağrımdı. Bizler birbirimizi sevdiğimiz sürece, samimiyetimizden taviz vermediğimiz sürece, dürüstçe ve mertçe dertlerimizi bir birimize açtığımız çözümleri hepimizin kabul edebileceği müşterek topladığımız sürece, inşallah bu gelecek bahar çok daha güzel olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.