'saldıray'ın Veda Seyri

ANKARA, () - DENİZALTI Filosu kuruluşunda bulunan TCG Saldıray (S-348), Gölcük Denizaltı Filosu Komutanlığı'nda icra edilen törenle hizmet dışına ayrıldı. TCG Saldıray, tören günü sabahı gemide daha önce görev yapmış emekli personelin...

20 Kasım 2014 Perşembe 15:17
'saldıray'ın Veda Seyri






ANKARA, () - DENİZALTI Filosu kuruluşunda bulunan TCG Saldıray (S-348), Gölcük Denizaltı Filosu Komutanlığı'nda icra edilen törenle hizmet dışına ayrıldı. TCG Saldıray, tören günü sabahı gemide daha önce görev yapmış emekli personelin de katılımıyla Veda Seyri icra etti.

Türk Deniz Kuvvetlerinde Saldıray ismini taşıyan ikinci denizaltı olan TCG Saldıray, 02 Ocak 1973 tarihinde Almanya’nın Kiel şehrinde kızağa konmuş ve 12 Şubat 1975’de denize indirildi. Gemiye 23 Ekim 1975’de Kiel’de Türk sancağı çekildi. TCG Saldıray, 15 Ocak 1977 tarihinde Gölcük’te yapılan törenle Donanma Komutanlığı bağlısı Denizaltı Filosuna katılarak göreve başladı.

Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterindeki altı Ay Sınıfı Denizaltıdan biri olan TCG Saldıray, donanmaya katıldığı tarihten hizmet dışına bırakıldığı tarihe kadar geçen 37 yıllık sürede çok sayıda Milli ve NATO harekat ve tatbikatında görev aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.