Salih Müslim: Evinin İçinde Görüşüyoruz Arkamızdan Bunlar Teröristtir Deniyor (2)

SALİH MÜSLİM: KOBANİ ZAFERE GİDİYOR Kobani'nin düşeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Kobani düşmeyecek. Kobani'de hala siviller de vardır. YPG'de vardır. Kobani zafere...

24 Ekim 2014 Cuma 23:06
Salih Müslim: Evinin İçinde Görüşüyoruz Arkamızdan Bunlar Teröristtir Deniyor (2)






SALİH MÜSLİM: KOBANİ ZAFERE GİDİYOR
Kobani'nin düşeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Kobani düşmeyecek. Kobani'de hala siviller de vardır. YPG'de vardır. Kobani zafere gidiyor" dedi.
'Türkiye'den bir silah talebiniz oldu mu? Koridoru talep eden kim?' sorularını Müslim, "Biz müdahale istemedik, ama en azından kendi gücümüzü kendi insanımızı oraya yetiştirmek için bir koridoru gerçekten istedik. Söz de verdiler. Maalesef şimdiye kadar bekliyoruz. Zorluklar çıkarılıyor. Kobani'ye sahip çıkarız dendi. Sözler yerine getirilmedi. Artık bu engeller kimden oluyorsa bilmiyoruz" diye cevapladı.
'PYD'nin Türkiye'ye herhangi bir düşmanlığı var mı? Toprak talebi var mı?' sorusu üzerine Müslim şöyle yanıt verdi: "2004'ten beri bu rejime karşı savaşıyoruz. YPG güçleri en azından iki yıldan beri var. Söylesinler tek bir mermi Türkiye'ye yönelmiş mi? Biz defalarca söyledik. Türkiye'ye karşı olmayacağız. Bundan sonra da olmayacağız." IŞİD GELİP GEÇİCİDİR YARIN ÖBÜR GÜN ÇEKİP GİDER
IŞİD'in gelip geçici olduğunu belirten Müslim, "IŞİD gelip geçicidir. Yarın öbür gün çekip gider. Ama biz halklarımızla birlikte yaşayacağız. Sınır güvenliği en çok bizi ilgilendirir. Hiçbir zaman tehlike oluşturmuyoruz Türkiye için. Bu dostluğun sürdürülmesini istiyoruz" dedi.
KENDİMİZİ SAVUNABİLSEK TÜRKİYE'NİN YÜKÜ DE AZALMIŞ OLACAK
Kendimizi savunabilsek Türkiye'nin yükü de azalmış olacak diyen Salih Müslim, "Kimliksiz bir Kürt istiyorsa veya Rojava'nın böyle planlama ile oyunlara gelmez. Artık oradaki halk kendisini de dostlarını da biliyor. Hiçbir zaman Türkiye'ye karşı ne oldu ne de olacaktır. Onun için bir silah veya yardım olacaksa buna sevinmeleri gerekiyor. Orada biz kendimizi savunabilsek, Türkiye'nin yükü de azalmış olacak" ifadelerine yer verdi.
IŞİD YARIN TÜRKİYE'YE BULAŞIRSA KİM BİLİR NELERLE SONUÇLANACAKTIR
IŞİD tehdidine dikkat çeken Müslim, "Bu IŞİD yarın Türkiye'ye bulaşırsa kim bilir nelerle sonuçlanacaktır" dedi.
KORİDORU GERÇEKTEN İSTEDİK SÖZ DE VERDİLER
'Türkiye'den bir silah talebiniz oldu mu? Koridoru talep eden kim?' soruları üzerine şu açıklamayı yaptı: "Biz müdahale istemedik ama en azından kendi gücümüzü kendi insanımızı oraya yetiştirmek için bir koridoru gerçekten istedik. Söz de verdiler. Maalesef şimdiye kadar bekliyoruz. Zorluklar çıkarılıyor. Kobani'ye sahip çıkarız dendi. Sözler yerine getirilmedi. Artık bu engeller kimden oluyorsa bilmiyoruz."
YPG'NİN ELİNDEKİ KLASİK SİLAHLAR YETMİYOR
'Peşmergenin silahları nasıl gelecek? ABD'den, Ankara'dan bu konuda talepleriniz nedir?' sorularına Müslim şu şekilde yanıt verdi: "Biz destek istiyorduk. YPG'nin elindeki klasik silahlar yetmiyor. Elimizde nitelikli silahlar olsaydı bel ki de bu hava vuruşlarına da gerek kalmayacaktı. Kendimizi savunmak için muhakkak istiyoruz. IŞİD en son modern silahlarıyla donatılmış. Peşmergeler gelirse eli boş silahsız değildir."
KORİDOR AÇIK TÜRKİYE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTIR

Koridor konusunda Türkiye'nin yeşil ışık yaktığını belirten Müslim, "Benim anladığım kadarı ile koridor açıktır. Ne zaman anlaşırlarsa öyle geçecekler. Herhangi bir engel bildirilmedi. Türkiye yeşil ışık yakmıştır. Sayın Barzani diğer yetkililer Türkiye yeşil ışık yakmıştır. Artık biz ayarlayacağız. Biz de ona göre Peşmerge komutanları ile görüştük. Şimdi YPG ile Peşmerge komutanları arasında bir teknik anlaşma hangisi lazımsa ona göre ayarlarlar" ifadelerine yer verdi.
WASHİNGTON'UN PYD TUTUMU SEVİNDİRİCİ
Washington'un, YPG'ye karşı tutumunun sevindirici olduğunu belirten Müslim, "PYD'ye terörist gözüyle bakmıyoruz dendi. Böyle bir ayrım yapması sevindirici. Umarım daha sıkı ilişkiler kurabiliriz" dedi.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİZ DE VARIZ YOK DEĞİLİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ
Çözüm sürecini değerlendiren Müslim, "Barış, çözüm olursa bizim için de sevindirici. Elimizden geleni de yapabiliriz. Biz de varız yok değiliz. Bizi susturup orada çözüm üretmek başka bir şey. Bizim çözümümüz ayrı bir çözüm. Bizim çözümümüz Suriye'deki oluşumlar ile oluyor. Ama muhakkak birbirleri ile paralel olabilir. Elimizden ne gelirse yaparız. Destek veririz" açıklamasını yaptı.
ESAD REJİMİNİN GİTMESİ İÇİN 2004'TEN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ
Esad rejimini değerlendiren Müslim, "Esad'ın gidip gitmemesi bir Suriye sorunudur. Bütün Suriye halkı bunun gitmesini istiyor. 2004'ten beri gitmesi için mücadele ediyoruz. Esad rejiminden en çok etkilenen biziz. Kürtlüğün yokluğu ile Türkiye ne kazanacak? Onu bilmiyorum. Orada bir kimliğimiz olursa, Türkiye'nin yararınadır. Türkiye tam tersini düşünüyor. Demokratik Suriye'nin bir parçasıyız. Türlü oyunlar ile bizi hep uzaklaştırmak istiyorlar. Yapacağımız bazı şeylerde hep İran engel oldu. Onun için İran rejimden yana oluyor. İran ile o nedenle hiçbir ilişkimiz olmadı" dedi.
KANDİL İLE YANİ PKK İLE HERHANGİ BİR ORGANİK BAĞIMIZ YOK
'PYD, Kandil'den emir alıyor mu?' sorusuna Müslim, "Kandil denince PKK deniliyor. Kandil ile yani PKK ile herhangi bir organik bağımız yok. Ancak ister istemez etkili bir Kürt partisidir. Kısmen ilişkimiz var. Ancak hiçbir zaman organik bir ilişkimiz olmadı. Kimseden emir almıyoruz. Bizim partimiz, yönetimimiz vardır" diye yanıt verdi.
KOBANİ DÜŞMEYECEK ZAFERE GİDİYOR
Kobani'nin düşeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Müslim, "Kobani düşmeyecek. Kobani'de hala siviller de vardır. YPG'de vardır. Kobani zafere gidiyor" dedi.
HALKLARIN ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİ ZEDELEMEYELİM
'Ankara'ya gelecek misiniz? Mesajınız nedir?' sorularına Salih Müslim şu yanıtı verdi: "Halkların arasındaki kardeşliği zedelemeyelim. Yanlış davranışlarda bulunmak halkın yararına değildir. Dostluk elimiz havada kalmasın."
Salih Müslim, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Kürt birliği konusunda hem fikir olduklarını da belirtti. Müslim, IŞİD'e karşı mücadelede daha fazla destek beklediklerini de vurgulayarak YPG ile daha sıkı bir ilişki olması gerektiğini söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.