Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı

Sinan HARMANCI- Fehmi UMAN/ MERZİFON(Amasya), ()- ŞİŞLİ Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, "Her insan ana dilini özgürce öğrenmeli...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:20
Sarıgül: Her İnsan Ana Dilini Özgürce Kullanmalı






Sinan HARMANCI- Fehmi UMAN/ MERZİFON(Amasya), ()- ŞİŞLİ Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, "Her insan ana dilini özgürce öğrenmeli ve kullanmalıdır. Bayrağımız, toprağımız birdir, bu temelde her konuyu konuşabiliriz" dedi. 
Mustafa Sarıgül, ziyaretlerde bulunmak üzere Amasya'ya geldikten sonra Merzifon İlçesi'ne giderek İlçe Belediye Başkanı CHP'li Alp Kargı'yı ziyaret etti. Sarıgül, Belediye binası önünde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Ziyaret ardından basın toplantısı yapan Sarıgül, etnik köken üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Her insan ana dilini özgürce öğrenmeli ve özgürce kullanmalıdır. Her sorunu birlikte çözebiliriz. Özgürlükler alabildiğine mutlaka genişletilmelidir. İnsan hakları tüm yurttaşlarımıza en üst düzeyde mutlaka sunulmalıdır. Özgürlük ve demokrasi ülkemizin ana çimentosudur."
Sarıgül, özgürlük ve demokrasiyi kısarak hiçbir yere varılamayacağını anlatırken, tüm yurttaşların bir ve beraber olmasını rica ettiğini söyledi. Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:
"İstiyorum ki; ülkemde barış, özgürlük hakim olsun, ama istiyorum ki yurttaşlarımın sofraları gerçekten varlıklı olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Sınırlarımızda savaş, ülkemizin içinde önemli ölçüde gerginlik, huzursuzluk var. Zaman zaman provokasyonlar iç barışımızı adeta tehdit etmektedir. Madenlerimizdeki olayları görüyoruz. Madenlerimize şöylesine bir baktığımız zaman Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, İsviçre’de demokratik ülkelerde yaklaşık olarak 75 yıldır, hiçbir maden kazasına rastlanmıyor. Ama gün geçmiyor ki ülkemizde maden kazaları birbirini izliyor. Şu anda ateş düştüğü yeri yakar 18  evladımız; sizin kardeşiniz, evladınız, eşiniz olarak düşünün ve günlerden beri haber alınamadı. Soma’nın acısı unutulmadan buradan gelen böylesine önemli bir konu ve bu noktada önemli ölçüler içerisinde tedbir alınmasını arzu ediyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ama çare bulmamız lazım, çözüm bulmamız lazım."

Sarıgül İlçede kurulan semt pazarına da giderek burada bulunanlarla sohbet etti. 

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.