Sarıgül-Kılıçdaroğlu tartışması İzmir'e sıçradı

Yerel Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanamayan Mustafa Sarıgül ile Kılıçdaroğlu arasındaki gizli bilek güreşi İzmir'de kendini gösterdi.

20 Mart 2015 Cuma 03:43
Sarıgül-Kılıçdaroğlu tartışması İzmir'e sıçradı






Seçim 2015; Sarıgül-Kılıçdaroğlu tartışması İzmir'e sıçradı

CHP'de ön seçim iptal edilen illerde isyan devam ederken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun adaylık için İzmir'i tercih etmesi parti içinde yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.


Yerel Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanamayan Mustafa Sarıgül ile Kılıçdaroğlu arasındaki gizli bilek güreşi İzmir'de kendini gösterdi. İstanbul 2’nci bölgede yapılacak ön seçimde Sarıgül’ün gerisinde kalmak istemeyen Kılıçdaroğlu, garanti gözüyle baktığı İzmir'i tercih ettiği ileri sürüldü

CHP TARİHİNDE BİR İLK OLACAK!

CHP tarihinde ilk defa bir genel başkan, kontenjan yerine merkez yoklamasına katılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kararı almasının arkasında başta MYK üyeleriyle partide sevilmeyen isimlerin 'bizi kontenjandan aday yap' baskısı var. Bir diğer iddia da eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ön seçime katılıyor olması. Kılıçdaroğlu’nun kendi bölgesi İstanbul yerine İzmir’i tercih etmesinin altında ise Mustafa Sarıgül yattığı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ön seçimde Mustafa Sarıgül’ün altında kalıp imajını zedelemekten korktuğu bu nedenle İstanbul yerine İzmir’den müracaat yaptığı konuşuluyor. 

İSTANBUL YERİNE İZMİR'E GİTTİ

Kılıçdaroğlu’nun bu kararının altında yatan iki nedenin olduğu ortaya çıktı. Birincisi Deniz Baykal ile Mustafa Sarıgül’ün ön seçime girmesi. İkinci neden ise 39 kontenjan başvurusuna yapılan rekor müracaat olması. 462 kişi 39 kontenjan adayı olmak için başvuruda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu başvurulardan bunaldığı gelen bilgiler arasında. Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinde İstanbul ikinci bölgeden milletvekili seçildi. İkinci bölgede güçlü adaylarının olması hem de Kılıçdaroğlu’na rakip olarak görülen Mustafa Sarıgül’ün de buradan seçime katılıyor olması nedeniyle İzmir’i tercih ettiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun ön seçimde Sarıgül’e geçilme korkusu nedeniyle İzmir’i tercih ettiği iddia edildi. KAYNAK: AKŞAM
Son Güncelleme: 20.03.2015 03:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.