Sarıgül'den Bakırköy ve Şişli şartı

Mustafa Sarıgül, CHP'ye adaylık için iki önemli şart öne sürdü. Bakırköy ve Şişli belediye başkan adaylarını kendisi belirleyecek.

21 Ekim 2013 Pazartesi 02:46
Sarıgül'den Bakırköy ve Şişli şartı






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık yarışının kıyasıya sürdüğü CHP'de Mustafa Sarıgül'ün iki şartı öne sürdüğü ortaya çıktı. Parti yönetiminin kabul ettiği iki şarttan birinin Bakırköy ve Şişli Belediye Başkan adaylarını kendisinin belirlemesi.. Sarıgül'ün seçim yarışı sonunda kazanamaması durumunda b ve c planları da hazır. Ya parti genel başkanlığı koltuğu ya da yeni bir parti... CHP adayı olarak adı geçen Sarıgül, Şişli ve Bakırköy adaylarını kendi belirlemek istiyor. Sarıgül’ün en büyük desteği ise Beykoz Konakları’nda sık sık bir araya geldiği eski Başbakan Yardımcılarından Özkan.

CHP’nin birinci gündem maddesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kimin olacağı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin aday adaylığını açıkladı. Gözler şimdi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’de. Bayramdan sonra adaylığını açıklaması beklenen Sarıgül’ün seçim şarkısı bile hazır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Sarıgül’ün önce partiye üye olmasını bekliyor. Sarıgül’ün en büyük desteği ise Beykoz Konakları’nda sık sık buluştuğu Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan. Kılıçdaroğlu ile konuşarak Sarıgül’ün adaylığını garantiye aldı.

SEÇİLEMEZSE YENİ PARTİ KURACAK

İddialara göre Sarıgül’ün CHP’den iki isteği oldu. Birincisi Şişli ve Bakırköy Belediye Başkan adaylığına konulacak isimleri kendisinin belirlemesi. İkincisi ise 2 ve 4 no’lu meclis üyeliklerine kendi istediği kişilerin isimlerinin yazılması. CHP yönetiminin de bu isteği kabul ettiği öne sürülüyor.   
Peki Sarıgül başkanlığı kazanamazsa ne olacak? Kulislerde konuşulan CHP’nin başına geçmeye çalışacağı. İkinci plan ise başka yeni bir parti. Eğer belediye başkanı seçilemezse Özkan ve bazı işadamlarının desteğiyle Sarıgül parti kuracak.

SARIGÜL: CHP BEN OLMADAN TARİH YAZAMAZ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi üyesi gençlerle Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Burada gazetecilerin “CHP’den davet mi bekliyorsunuz?” sorusu üzerine Sarıgül, “Mustafa Sarıgül CHP Gençlik Kolları’nın Türkiye’ye bir emanetidir. CHP’de görev yapan birçok arkadaşımız var ama ben o arkadaşlardan çok daha önce CHP’deydim. CHP tarihi bir gün yazılacaksa, Mustafa Sarıgül olmadan o tarihi yazmak mümkün değildir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.