"Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, partisinin programında konuştu.

24 Şubat 2018 Cumartesi 16:11
"Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun"






"Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun"

   Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, partisinin programında konuştu. Erdoğan partililerinin "Reis Bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz." dedi.

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Bize verdikleri sözü tutan Edelere şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Unutulmaz bir iş yaptı. Cesareti ile, gözünün o kararlılığı ile, çalışkanlığı ile destanlara konu olan Maraş, gönül dünyasının zenginliği ile de ülkemizde bir başka yere sahip. Son 4-5 yıldır ülkemize yönelik o kadar çok saldırı oldu ki, milletimizin sabrı taştı. Bıçak kemiğe dayandı. Bu uğurda adını sürekli değiştirmelerine rağmen çirkin yüzleri ortada olan terör örgütleri ile kol kola girmekten çekinmiyorlar. Türkiye’yi korkutabileceklerini sanıyorlar. Sadece onların asırlardır dünyaya empoze ettikleri, demokrasi, hak, özgürlük gibi kavramların içini boşaltıyor. Biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümü ile imha ederek, inşası için var güçleri ile çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız. Haberleri yok. Kesilen sakal daha gür çıkar ama giden kol geri gelmez. Bu sabah sayı 1931 oldu. Edeler, 15 Temmuz’da ne dedik, meydanlara dedik. Siz 15 Temmuz’da meydanlara döküldünüz. Şimdi de böyle bir karar aldığımız anda hemen haberi veririz önce şahsım sonra da Edeler ve milletim hep birlikte yürürüz. Az önce söylediğim söz İnebahtı Savaşı’nda, Kıbrıs’ı da ele geçirdiğimiz bir dönemde şöylenmişti. Biz dün neysek bugün de aynıyız. Evde ağlaştık. Mehmetdimiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyor ve düşmana doğru yürüyor. Bunlar, bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Şimdi yeniden diriliyor bu millet ve hesabını soruyor. Hesabı sormaya devam edeceğiz. Bugün de terör örgütlerini ve onların arkalarındaki güçleri eninde sonunda çökerteceğiz. Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini göreceklerin dünya çapında propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacak.‘Reis Bizi Afrin’e götür’ sloganları üzerine) Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz. Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hakettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz. Sevgili gençlerle ilgili belediyemize bir talimatım var. Senegal’deki Goree Adası’nın dili olsa da ah bu sömürge dönemini bir anlatsa. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı bu gençlerimizi Senegal’e Goree Adası’na götürecek, nasıl bir insanlık dışı pazar kurulduğunu orada bizzat görme imkanı bulacaklar.Dünyanın gündeminde yeni İpek Yolu projesi var. Bu projenin güzergahı üzerinde Kahramanmaraş var. Fırsatları şehirlerin ve insanların önlerine bu tür büyük projeler çıkarır. Bunu değerlendirmek o şehirlerin ve insanların kendi bilecekleri bir iştir. Kir, pas, çalışarak kazananlar var. Onlar bazı komşuları gibi yan gelip yatanlar değil.

Görev Sefer Emri nedir?

   Askerliğini yapmış kişilerin ihtiyaç duyulması halinde askere yeniden alınmasının mümkün olduğu durum bu yurttaşların sefer görev emrinlerinde, hangi birliğe katılacaklarını da açıklıyor.Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

   Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı'nın sitesindeki şu soru sorularla da ek bilgi veriliyor: Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir? En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK'da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu almanız halinde SGE'niz iptal edilecektir.

Ölenler,
Ertelenenler,
Statüsüne göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarından (yedek subay/astsubaylarda Sağlık Kurullarından “TSK'da Görev Yapamaz” raporu alanlar ile yedek erbaş ve erlerden “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu alanlar) “Askerliğe elverişsiz” sıhhî kurul raporu alanlar.

Barış döneminde yukarı haddi bir yıldan çok, seferberlik ve savaş hâlinde ağır hapis veya aşağı haddi beş yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma yapılanlar,
Seferberlik ve savaş hâllerinde bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar.

Yurtdışında devamlı ikamet etmekte olup sürekli oturma belgesini konsolosluklara ibraz eden ve konsolosluklarca yurtdışında sürekli oturdukları bildirilen yükümlülerin SGE'leri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de SGE verilebilir.
Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir raporu alan yükümlülerin sefer görev emirleri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emirleri(SGE) verilebilir.

Sözcü

Son Güncelleme: 24.02.2018 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.