Selahattin Demirtaş: Baraj sorunumuz yoktur

Ali LEYLAK- Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı. Abdullah Öcalan'ın Şanlıurfalı olduğunu ve barış için yola çıktığını ileri süren Demirtaş,...

25 Ocak 2015 Pazar 17:13
Selahattin Demirtaş: Baraj sorunumuz yoktur






Ali LEYLAK- Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı. Abdullah Öcalan'ın Şanlıurfalı olduğunu ve barış için yola çıktığını ileri süren Demirtaş, "Genç arkadaşlar fedakarca çalışma yürütürlerse bizim baraj sorunumuz yoktur. Baraj zihinlerimizle yazılmış bir engeldir. Halkın gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecektir" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partili milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Şanlıurfa il kongresine katıldı. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da katıldığı kongre salonunda Türk bayrağının yanında Abdullah Öcalan posterinin asıldığı görüldü. Çok sayıda pankart ve dövizin asılı olduğu salonda; 'Hz. Eyyüb'ün sabrı ile Hz. İbrahim’in isyanı ile Nemrutların barajını yıkacağız' pankartı dikkat çekti.
IŞİD BENZETMESİ
Kongrede partililere hitap eden Selahattin Demirtaş, IŞİD'in istediği yaşam tarzını Rojova olarak adlandırdıkları Suriye ve Irak'ta dayattığını, aynı uygulamayı Türkiye'de ise AK Parti, MHP ve CHP'nin sürdürdüğünü iddia ederek, "Ama biz kimlik ve anlayışı ne olursa olsun herkesin eşitçe, özgürce yaşamasından yanayız. İşte bunun Türkiye'deki temsilcisi HDP'dir, Rojava'da ise PYD'dir" dedi.
'HALKIMIZIN KAHRAMAN GENÇLERİ SAYESİNDE
Kimlikleri yok sayan devlet anlayışının yıllarca hüküm sürdüğünü ve bu zihniyetten dolayı kimliklerinden utandıklarını belirten Demirtaş şöyle konuştu:
"Allah'ın bahşettiği kimliği, anayasa gereğince unutmamızı istediler. Bunu kabul etmedik çok şükür. Halkımızın kahraman gençleri sayesinde, onurumuzu kaybetmeden bugünlere geldik. Boyun eğmeyen bir halk gerçeği ile omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. Eğer bu mücadele ve emek heba olmasın istiyorsak doğru siyaseti yürütmemiz gerekir. Rojava direnişi, Kobani direnişi bize iyi gösterdi. Rojava'da bütün inanç ve kimlikler biraya gelerek dünyaya bir mesaj verdiler. Bu bizim için bir örnektir. İşte HDP de bu şekilde yola çıktı."
'KENAN EVREN'İN BARAJINI TARUMAR EDECEKTİR'

Abdullah Öcalan'ın 1978 yılında özgürlük ruhuyla Şanlıurfa'dan yola çıktığını söyleyen Demirtaş, genel seçimler öncesi HDP'nin baraj sorunu olmadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Öcalan, 'Bu topraklara barış getireceğim' diye yola çıkmıştı buradan. 'Genç başladık genç başaracağız' diyen Öcalan'ın hemşerileri, HDP sizlere emanet. Genç arkadaşlar, fedakarca bir çalışma yürütürlerse bizim baraj sorunumuz yoktur. Baraj zihinlerimizle yazılmış bir engeldir. Halkın gümbür gümbür gelen seli, Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecektir" 
KOBANİ’YLE CANLI BAĞLANTI
HDP İl kongresinde daha sonra Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim canlı bağlantıyla kongre salonundaki ekrandan partililere seslendi. Salonda bulunanların uzun süre alkışladığı Müslim, Kürtçe konuşmasında direnişlerinin sürdüğünü ve kentin önemli ölçüde kontrolünü elinde tuttuklarını kaydetti.
KIŞANAK’TA BAKAN YILDIZ’A YANIT
Kongreye katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik kesintilerinin ardından yaşananlara ilişkin yorumunu eleştirdi. Kışanak şöyle dedi:
"Bu konuyu tamamen teknik bir konudur. Yasal bir konudur. Yasal mevzuat neyi gerektiriyorsa biz bunu yapmaya hazırız. Zaten onlar dışında herhangi bir şeyi bize dayatamazlar. Bize hukuki olarak ispatlanan, belgeleri ortaya konulabilen borçlarımız tabi ki borçlarımızı ödeyeceğiz. Ama bizden önce olanlarına itiraz ediyoruz. Bu borçları bizden isteyecek hakları yok."
Demirtaş'ın konuşmasının ardından 316 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen seçimde HDP İl Eş Başkanlığı'na Rıdvan Yavuz ile Sevda Çelik seçildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.