Sertel'in hedefi Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı

Utku BOLULU İZMİR () - CHP'de yapılan önseçimlerde İzmir 1'inci bölgeden 3'üncü sırada çıkan ve Haziran ayında yapılacak seçimlerde 6'ncı sıradan aday gösterilecek olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Atilla Sertel, hedefinin...

31 Mart 2015 Salı 14:47
Sertel'in hedefi Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı






Utku BOLULU İZMİR () - CHP'de yapılan önseçimlerde İzmir 1'inci bölgeden 3'üncü sırada çıkan ve Haziran ayında yapılacak seçimlerde 6'ncı sıradan aday gösterilecek olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Atilla Sertel, hedefinin milletvekili ve ardından Basın Sorumlu Devlet Bakanı olmak olduğunu söylediı.
Atilla Sertel İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Lokali'nde basın toplantısı düzenledi. İGC üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Sertel, CHP'deki önseçimde İGC'nin önemli bir sonuç çıkardığını söyledi. Sertel, "Genel Başkanı ayrı tutuyorum. Genel Başkanla yarışılmaz. Bu nedenle önseçimden İGC üyesi Mustafa Balbay birinci, ardından da ben çıktım" dedi.  
Sertel, seçimlerde milletvekili seçildikten sonraki hedefinin Basından Sorumlu Devlet Bakanı olmak olduğunu açıkladı. Bunu makam peşinde koşmak olarak algılanmamasını isteyen Sertel, "İktidar tarafından haksız yere işinden uzaklaştırılan gazetecilerin haklarını korumak için o makamı istiyorum. Basın ve ifade özgürlüğü için istiyorum. Tutuklu gazetecilere özgürlük için istiyorum" diye konuştu.

'HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR'
Basından Sorumlu Devlet Bakanı olma isteğine kimilerinin bıyık altından gülebileceğini, hayal gördüğünü söyleyebileceklerini belirten Sertel, "Her şey hayal kurmakla başlar. Hedef CHP iktidarı, hedef devlet bakanlığı" dedi.
İGC üyeleri , CHP'de ön seçimde üçüncü olan, kontenjanlar nedeniyle 1'inci bölgede CHP'nin 6'ncı sıra adayı olacak Sertel'i kutladı.
FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.