Sinan Oğan resmen MHP Genel Başkan Adayı

MHP'de Devlet Bahçeli ve ekibini yönetimden uzaklaştırmak için harekete geçen Sinan Oğan, partinin bir an önce olağanüstü kurultaya gitmesi için adaylığını açıkladı.

21 Kasım 2015 Cumartesi 16:38
Sinan Oğan resmen MHP Genel Başkan Adayı






Sinan Oğan resmen MHP Genel Başkan Adayı

MHP'de Devlet Bahçeli ve ekibini yönetimden uzaklaştırmak için harekete geçen Sinan Oğan, partinin bir an önce olağanüstü kurultaya gitmesi için adaylığını açıkladı. MHP Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, 1 Kasım seçimlerinin MHP'ye önemli mesajlar verdiğini belirterek, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Oğan yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın izahta güçlük çektiğimiz politikaları sonucu MHP 7 Haziran sonuçlarına göre her 4 seçmenden 1'nin oyunu kaybetmiştir. Genel Başkan adayı olacağımı saygıyla duyuyorum ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISIYLA DUYURDU

Basın toplantısı yaparak MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan, MHP yönetimine kongreyi toplaması çağrısı da yaptı.

MHP'de genel başkan seçimli olağanüstü kongre düzenlenebilmesi için tüzüğün değişmesi gerekiyor. Bu yüzden Sina Oğan ilk olarak tüzük kongresinin toplanmasını talep etti.

Bunun için bin 240 delegeden 240 delegenin imza vermesi şart. Oğan'ın tüzük kongresi çağrısının ardından delegelerden imza toplamaya başlaması bekleniyor.

İHRAÇ EDİLMİŞ, MAHKEME KARARIYLA PARTİYE DÖNMÜŞTÜ

MHP disiplin kurulu, Sinan Oğan'ı partiden, 'bağımsız faaliyetler içine girmesi' gerekçesiyle ihraç etmişti. Oğan'ın adı, 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP Genel Başkanlığı için geçmiş, bu söylentilerin yayılması üzerine o dönemde Iğdır Milletvekili olan Oğan önce MHP'nin milletvekili aday listesinden çıkarılmış, 7 Haziran seçimleri sonrasında ise partiden ihraç edilmişti.

Oğan, ihraç kararını mahkemeye götürmüştü. Mahkemenin verdiği kararla Sinan Oğan, Kasım ayı başında MHP'ye yeniden dönmüştü.


Son Güncelleme: 21.11.2015 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.