Sivas'ta BBP'li meclis üyelerinden imar planı tepkisi

Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS Belediyesi'nin Büyük Birlik Partii (BBP) meclis üyeleri, kendi dönemlerinde yapılan imar ve revizyon planının AK Partili belediye yönetimi tarafından değiştirilmesine tepki gösterdi. 30 Mart 2014 tarihinde...

03 Mart 2015 Salı 12:54
Sivas'ta BBP'li meclis üyelerinden imar planı tepkisi






Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS Belediyesi'nin Büyük Birlik Partii (BBP) meclis üyeleri, kendi dönemlerinde yapılan imar ve revizyon planının AK Partili belediye yönetimi tarafından değiştirilmesine tepki gösterdi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Sivas Belediye Başkanlığı'nı AK Partili adaya kaptıran BBP'nin belediye meclis üyeleri, geçen dönem yapılan imar planında cami, okul ve sosyal tesis olarak yer alan bölgelerin konut ve ticari alanlara dönüştürülmesine tepki gösterdi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen meclis üyeleri adına açıklama yapan eski belediye başkan yardımcısı Cafer Çongar, imar planlarının kamu yararı gözetilerek yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Kentin değişik bölgelerindeki bu alanların hangi gerekçelerle dönüşüme uğradığını, neden imar tadilatı yapılarak ticaret ve konut alanlarına dönüştürüldüğünü Sivas Belediyesi meclis oturumlarında defalarca sormamıza rağmen, belediye başkanından açık ve net bir cevap alamadık. Şimdi Sivas kamuyou önünde sormak istiyoruz. Bu imar tadilatlarının yapımında halkın menfaatleri gözetilmiş midir? İmar tadilatının yapıldığı bölgelerde herhangi bir akraba, siyasi ve ticari ilişkiler var mıdır?"
Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.