SP'li Tongüç: Yanımızdaki ateş topu bize sirayet ediyor

SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç son dönemde yaşanan olaylara ilişkin, “Yanımızdaki ateş topunun yavaş yavaş bize sirayet ettiğini görür hale geldik” dedi. SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Burdur’da...

29 Temmuz 2015 Çarşamba 20:44
SP'li Tongüç: Yanımızdaki ateş topu bize sirayet ediyor






SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç son dönemde yaşanan olaylara ilişkin, “Yanımızdaki ateş topunun yavaş yavaş bize sirayet ettiğini görür hale geldik” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Burdur’da partisinin İl Divan Kurulu toplantısına katıldı. Belediye Düğün Salonu’ndaki toplantıda konuşan Tongüç, Adana’daki İncirlik Üssü’nün açılmasının Türkiye’nin adı konulmamış bir savaşa sokulması hadisesi olduğunu ve bu savaşta ne olacağının bilinmediğini söyledi.
‘YENİDEN ŞEHİT CENAZELERİ GELMEYE BAŞLADI’
IŞİD’i kimin kontrol ettiğinin, nereden geldiğinin, istihbaratı kimin verdiğinin belirsiz olduğunu kaydeden Tongüç, “Karşımızda belirsiz olan bir yapıya karşı Türkiye’yi güya batının yanında yer almak pahasına bir maceraya doğru maalesef ittiklerini görüyoruz. Bu politikaları bizim desteklememiz mümkün değil. Ne olmaktadır, Türkiye nereye gitmektedir? 1 ay önceki Türkiye tablosuna baktığımızda 1 ay sonra ne oldu ki 1 hafta içerisinde yeniden şehit cenazeleri gelmeye başladı, yeniden bir kaos ortamına doğru Türkiye yönlendirilmeye başladı. Öteden beri yanımızdaki ateş topunun yavaş yavaş bize sirayet ettiğini görür hale geldik” diye konuştu.
‘ÜLKEYİ HUZURA KAVUŞTURMALIYIZ’
Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan hadiseler ve artan şehit olaylarının Türkiye’nin istikrarsızlığa doğru yönlendirildiğini gösterdiğini vurgulayan Tongüç, “Bu konuda elinde yetki olanlar ve bu milleti yönetme konusunda üzerinde yetki bulunanlar gerekli sorumluluğu yerine getirerek; koalisyon mu kuracaklar, olmuyorsa seçime mi gidilecek, neyse onu bir an evvel yapıp memleketin menfaatini parti menfaatinin üstüne çıkararak bu memleketi daha büyük sıkıntılara yol açacak bir takım yanlış politikalardan sıyrılıp, ülkeyi huzura kavuşturmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.