TBMM Başkanı Çiçek: Sıfatımız mı o x- ray'e takılacak? (1)

Hakime TORUN / ANKARA () - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki odasında şehit edilmesine ilişkin basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı....

01 Nisan 2015 Çarşamba 18:15
TBMM Başkanı Çiçek: Sıfatımız mı o x- ray'e takılacak? (1)






Hakime TORUN / ANKARA () - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki odasında şehit edilmesine ilişkin basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. X-Ray'den herkesin geçmesi gerektiğine vurgu yapan Çiçek, "Bu acı vesilesiyle herkesten rica ediyorum kim olursak olalım kurallara önce bizim uymamız lazım. X-Ray'den geçmemiz gerekiyorsa hepimiz geçelim. Buradan girersek bir şeyimiz mi eksilecek. Bir şeyimizi mi kaybedeceğiz. Sıfatımız mı o X-Ray'e takılacak? Gurur, kibir yapmaya hiç gerek yok" dedi.
"BU COĞRAFYA MAALESEF TERÖRE AÇIK BİR COĞRAFYA"
Birlik beraberlik çağrısı yapan Çiçek, "Türk yargısı bu acı ile ilk defa karşılaşıyor değil. Şimdi bize düşen tabiatıyla acılarımızı içimize gömerek, kardeşliğimizi birliğimizi muhafaza ederek dayanışma içerisinde teröre karşı ortak tavrımızı sürdürmeliyiz. İkincisi Türkiye'nin bir terör sorunu var. Bu coğrafya maalesef teröre açık bir coğrafya. Yanı başımızda cereyan eden olayları da değerlendirdiğimizde bu konudaki haklılığım ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
"BİZİM ADIMIZA SORUŞTURMA, YARGILAMA YAPAN DEĞERLİ BİR ARKADAŞIMIZDI"
Çiçek, "Bize düşen hukukun içinde kalarak hukuk devletinin kuralları çerçevesinde terör sorununun da üstesinden gelmektir. İnanıyorum ki kaybettiğimiz insan Türk yargısının çok değerli bir savcısıydı. İçimizden biri. Bizim adımıza soruşturma, yargılama yapan değerli bir arkadaşımızdı. Bizim yargımız bu üzüntüsünü bir süre sonra içinde hissedecek ama devlete, millete olan bağlılığını, hukuka olan bağlılığını göstererek mücadelesini hukuk çerçevesinde gösterecektir" ifadelerini kullandı.
"KAFASINA SİLAH DAYANMIŞ FOTOĞRAFINI HİÇBİR ZAMAN UNUTAMAYACAK"

Olaya ilişkin istihbarat ve güvenlik zafiyeti olup olmadığına ilişkin bir soruya Çiçek, "Bu ve benzer sorular elbette sorulabilir. Hepimizin yüreği yanıyor. Yazdıklarımıza, söylediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailesinin hafızasında kafasına silah dayanmış bir savcı yargı mensubu fotoğrafı onun ailesinin ve çocuklarının hiçbir zaman unutamayacağı bir fotoğraf. Ben bu konuları bilmem. Ama hepimizin dikkat etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.
"HAZIRLIK SORUŞTURMASI BAŞLAMIŞTIR"
Saldırıya ilişkin hazırlık soruşturmasının başladığını vurgulayan Çiçek, "Bu yargı mensubuna karşı işlenmiş ama yargının aydınlatması bir konu. Benim bir takım bilgilerim olabilir ama hazırlık soruşturması başlamıştır. tüm boyutları ile ortaya çıkması için işi yargıya bırakmamız lazım. Güvenlik birimleri, yargı, istihbarat terörle mücadele bu olayın her yönü ile araştırma yapacak çıkarması gereken dersler varsa çıkaracak ve dikkate alacaktır" dedi.
"SIFATIMIZ MI O X-RAY'E TAKILACAK?"
X-Ray'den herkesin geçmesi gerektiğine vurgu yapan Çiçek, "Bu tür olaylardan sonra bir düzenleme isteği gündeme gelir. Ama bizim asıl sıkıntımız çıkardığımız yasaları uygulayamamaktan kaynaklanıyor. Herkesin tabi olduğu kuralları bir kısım da uygulasa bu sorunları yaşamayacağız. Mesela TBMM'de buraya giren herkes aranacaktır. Herkesin sıfatı öne çıkıyor, aranmıyor. Bu acı vesilesiyle herkesten rica ediyorum kim olursak olalım kurallara önce bizim uymamız lazım. X-Ray'den geçmemiz gerekiyorsa hepimiz geçelim. Ben neden ayrı bir kapıdan girme ihtiyacı duyayım ki. Buradan girersek bir şeyimiz mi eksilecek. Bir şeyimizi mi kaybedeceğiz. Sıfatımız mı o X-Ray'e takılacak? Hepimiz yurt dışına gidip geliyoruz. En son gittiğim ülkede Vallahi hiç ayrım yok. Gurur, kibir yapmaya hiç gerek yok" diye konuştu.
"VALLAHİ MECLİS'TE GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK. ZİHNİYET ZAAFIMIZ VAR"
Çiçek, "Avukatsak, hakimsek, savcıysak milletvekiliysek lütfen kimliğimizi gösterelim. Benimle 10 dakika münakaşa etmek yerine 30 saniyede kimliğini gösterip geçmek varken oradaki güvenlik ile neden münakaşa yapıyoruz? Bu alışkanlıklarımızdan keyfiliklerimizden vazgeçelim. Meclis'te ne zaman bir olay olursa Meclis'te güvenlik zafiyeti var denir. Vallahi Meclis'te güvenlik zafiyeti yok. Zihniyet zaafımız var. Bu açığı kapatmamız lazım" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.