Terk Edilmiş Maden Ocakları Meclis Gündeminde

ANKARA () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu Köyünde faaliyet gösteren Has Şekerler Maden şirketine ait ocağın planında söz konusu terk edilmiş...

31 Ekim 2014 Cuma 15:56
Terk Edilmiş Maden Ocakları Meclis Gündeminde






ANKARA () - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu Köyünde faaliyet gösteren Has Şekerler Maden şirketine ait ocağın planında söz konusu terk edilmiş madenin görülmemesinin nedeni nedir? Maden İşleri Genel Müdürlüğü söz konusu planı, orada terk edilmiş bir maden olmasına rağmen, nasıl ve hangi gerekçe ile onaylamıştır?" diye sordu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, Karaman Ermenek'teki maden ocağının planında terkedilmiş madenin neden görülmediğini ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün söz konusu planı nasıl onayladığını sordu. Özgür Özel, Taner Yıldız'a, "Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu Köyünde faaliyet gösteren Has Şekerler Maden şirketine ait ocağın planında söz konusu terk edilmiş madenin görülmemesinin nedeni nedir? Maden İşleri Genel Müdürlüğü söz konusu planı, orada terk edilmiş bir maden olmasına rağmen, nasıl ve hangi gerekçe ile onaylamıştır? Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de terk edilmiş tüm maden ocakları tespit edilmekte midir? Edilmekte ise, böyle bir ihmale nasıl göz yumul muştur? Hali hazırda terk edilmiş tüm maden ocakları haritalandırılmış durumda mıdır? Değilse, söz konusu ocakların haritalandırılmamasının nedeni nedir? Şu anda ülkemizde kaç adet terk edilmiş maden ocağı bulunmaktadır? Bunlar nerededir? Bu terk edilmiş ocaklar ilgili bölgede faaliyet gösteren işletmelerin planlarında gözükmekte midir? Planlarda yer almayan terk edilmiş maden ocakları hangileridir?" diye sordu.

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.