Trabzon'da, Chp Miting Komitesi Üyelerine Soruşturma

Fatih TURAN / TRABZON, () – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitinginde, 17- 25 Aralık operasyonlarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ve görüntülerinin dev ekranda yayınlanması nedeniyle AK...

31 Ekim 2014 Cuma 17:28
Trabzon'da, Chp Miting Komitesi Üyelerine Soruşturma






Fatih TURAN / TRABZON, () – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitinginde, 17- 25 Aralık operasyonlarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ve görüntülerinin dev ekranda yayınlanması nedeniyle AK Parti'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 9 kişinin ifadesine başvuruldu.
3 Mart 2014’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıımıyla Trabzon'da gerçekleştirilen mitingide, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ve görüntülerinin miting alanındaki ekranda yayınladığı gerekçesiyle AK Parti Genel Merkezi suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, miting organizasyonunda görev alan CHP il ve ilçe yöneticileri, ifade vermeleri için Trabzon Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması' ile suçlanan parti üyelerinin Mustafa Erdi Çakır, Azmi Üçüncü, Sebahattin Bayrak, Leyla Usta, Ümit Kayaalp, Zeki Çakır, Güzide Uzun ve Faruk Alpşanlı olduğu belirtildi.
CHP 'DEN TEPKİ

Konuyla ilgili olarak dün yazı geldiğini belirten CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan şunları söyledi:
"Genel Başkanımızın Trabzon mitinginde görev yapan arkadaşlarımızın ifadeleri istendi. Biz çıkar ifademizi veririz. Çok da önemli değil. Sonuçta miting yaptık ve halkın bilmesi gerekenleri genel başkanımız söyledi. 'Bu ülkede demokrasi rayına oturacak, hukuk sistemine oturacak ve iyi işleyecek' beklentisi içerisindeyken, ülkemiz her geçen gün bu anlamda geri gitmektedir. Bu ülkede hırsızlık yapanlar, tüyü bitmemiş yetimin malını çalanlar suçsuz, 'Siz bunları niye çaldınız?' diyenler suçluymuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Buradaki asıl amaç şudur; Hiç kimse 17- 25 Aralık olaylarının üzerine gitmesin, bu olaylar örtbas edilsin. Bu anlamda partimize de baskı oluşturulmaktadır. Biz öyle gözdağlarıyla, tutuklamalarla korkacak bir örgüt değiliz. Bu ülkenin kaynaklarını çalanlar kendilerini sorgulasınlar."
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.