Turan: Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşılıyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, ittifak konusunda AK Parti'nin yetkili kurullarının toplanarak nihai kararı vereceğini söyledi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 20:03
Turan: Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşılıyoruz






TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'nin yarın çalışmalarına başlayacağını belirterek, AK Parti Grup toplantısının da yarın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Meclis'in bu hafta yoğun olarak denetim faaliyetleri çerçevesinde çalışacağını söyleyen Turan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Turan, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır." açıklamasını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

"Sayın MHP Genel Başkanının, partisinin kanaatini açıklamış olmasını saygıyla karşılıyoruz. Biz, 16 Nisan'dan sonra halkın bize verdiği görevi iyi okuyan bir ekibiz. Gezi eylemlerinden, 17 Aralık'tan, 15 Temmuz'dan sonra bu ülkeye nasıl bir elbise giydirilmeye çalışıldığını, bu ülkenin nasıl bir fotoğrafla karşı karşıya kaldığını dost düşman herkes gördü. Darbeyi savuşturan, etrafında kendisine örülen bütün elbiseleri yırtıp atan, kendi egemenliğinden başka bir egemenlik tanımayan bu milletin evlatları bir araya gelerek bir anayasa değişikliğini meydana getirdiler. 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin demokrasinin asla inkıtaya uğramadığı, ekonomisinin küçülmediği, kendi egemenlerinden başka egemenlerin söz sahibi olmadığı, millete rağmen hiçbir işin yapılmadığı bir Türkiye'yi beraber inşa edelim istiyoruz.

Bir görevimiz var, bu görev sadece AK Parti'nin değil, tüm partilerin görevi. Millet artık, 'cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemine geçme görevi verdik' dedi. Uyum yasaları sadece AK Parti'nin görevi değil. Bizim sayısal karşılığımız var. Biz uyum yasalarını getiririz ve geçiririz ama tüm partiler bir araya gelsin, siyasal inşaanın katkısına mutlaka omuz versin istiyoruz. Uyum yasaları sadece MHP ve AK Parti'nin görevi değil. Bütün partilerin uyum yasalarına katkısı olması lazım. Uyum yasalarında Cumhurbaşkanlığı Kanunu, Seçim Kanunu, İçtüzük gibi çok esaslı kanunlarda revizeler söz konusu. Bunu yaparken milletin bize verdiği görevlerden kaçamayız."

"Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşılıyoruz"

AK Parti'li Turan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, ittifak konusunda AK Parti'nin yetkili kurullarının toplanarak nihai kararı vereceğini söyledi.

İttifakların Türkiye siyasi tarihinde fiilen uygulandığını, ancak resmi karşılığı olmadığını ifade eden Turan, "Diyoruz ki tüm partiler bir araya gelsin, uyum yasaları kapsamında ittifakın aleni, resmi halini ete kemiğe büründürelim. Herkesin 'evet' diyeceği bir ittifak sistemini beraber kuralım istiyoruz. Sayın Bahçeli bu konuda bir adım atmıştır. Bununla ilgili AK Parti yetkili organları kanaatlerini ortaya koyacaklardır." dedi.

7 Haziran seçimlerinde bazı CHP yöneticilerinin, HDP'ye oy vermekten kaynaklı kanaatlerini açıkladıklarını, HDP barajı geçince meydanlardan pilavlar dağıtan CHP'liler olduğunu dile getiren Turan, "HDP ile CHP bir araya gelince 'aman ne güzel ittifak' diyeceksiniz ama MHP ile AK Parti veya 'milli güçler' diye ifade ettiğimiz partiler bir araya gelip ittifak niyetini ortaya koyduğunda 'kötü yapıyor' diyeceksiniz. Bu, doğru bir yaklaşım değil. İttifak her parti için haktır. Siz FETÖ'nün trenine bineceksiniz, rehberliği, direksiyonu HDP'ye bırakacaksınız, falanca partiyi yanınıza alacaksınız, bu ittifaktan gurur duyacaksınız. Ama MHP ile AK Parti belli konularda bir araya gelip bu ülkenin milli menfaatlerine adım attığında, 'bu nasıl iş' diyeceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"Resmi olarak yapılmasını kolaylaştırmak lazım"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP'ye saldırdığını, hakaretlerde bulunduğunu anımsatan Turan, şöyle devam etti:

"İttifaka karşı olabilirsiniz ama hakaret etme özgürlüğünü kimse vermez. Siz, bar fedaisi tarzıyla konuşma yapma hakkına sahip olamazsınız. Sen ittifak yaparken bu hak ama başkaları yaparken bu hak değil. Bu doğru bir yaklaşım değil. CHP'nin Grup Başkanvekili, oraya buraya laf yetiştireceğine bence genel başkanını cumhurbaşkanı adayı yapacak mı yapmayacak mı onu söylesin. Siz, terörle ilgilisi olan insanlara, partilere rehberlik yapan, ittifak yapanlara saygı duyup da MHP gibi AK Parti gibi bu ülke sevdası tartışılmaz partilere laf söylerseniz ben size sadece 'hadi oradan' derim.

Anayasa değişikliğinden sonra uyum yasaları zorunlu hale geldi. Çok sayıda kanunun yeni sisteme göre revize edilmesi gerekir. Bu konulardan bir tanesi de ittifaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu uyarısını dikkate alıyoruz. İttifak hak mıdır, doğru mudur buna bakıyoruz. İttifakla ilgili partiler çalışmalarını yapacaklardır. İttifak ve diğer konularda uyum yasaları konusunda gündeme gelecektir. Her parti ittifakla ilgili kanaatini aktaracaktır, genel başkan düzeyinde olur diye ümit ediyorum bir araya gelinecektir. Bu ülkede fiili ittifaklar yapıldı, bunun resmi olarak yapılmasını da kolaylaştırmak lazım."

"Eski Cumhurbaşkanımızın millete rağmen iş yapmayacağını düşünüyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2019'da cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda da "Biz Sayın eski Cumhurbaşkanımızın millete rağmen bir iş yapmayacağını, partililerini, tabanını üzmeyeceğini düşünüyoruz, ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Kadir Karakuş

Son Güncelleme: 09.01.2018 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.