Turizm işçisine prim desteği vaadi

Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - MHP Antalya Milletvekili adayı ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Selim Yurdakul, Antalya'da turizm 12 ay yapılabilen bir ekonomik faaliyet oluncaya dek, kış sezonunda turizm sektöründe çalışan personelin SGK ve diğer...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 17:15
Turizm işçisine prim desteği vaadi






Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - MHP Antalya Milletvekili adayı ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Selim Yurdakul, Antalya'da turizm 12 ay yapılabilen bir ekonomik faaliyet oluncaya dek, kış sezonunda turizm sektöründe çalışan personelin SGK ve diğer primlerinin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.
Antalya'da MHP'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Ahmet selim Yurdakul, diğer MHP milletvekili adayları Cengizhan Gököz ve Güray Parlak'la kentin tarihi çarşılarının yer aldığı Kale Kapısı'nda esnafı ziyaret etti. Yurdakul, ziyaretin ardından düzenlendiği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı seçim bildirgesinin ana hatlarını anlattı. Antalya özelinde yaşanan sorunlara bildirgenin verdiği cevapları aktardı.
Yurdakul, turizm sektörünün 12 ay canlı kalamamasının ekonomik alanda başlayan ve sosyal hayatı da etkileyen bir dizi soruna neden olduğunu söyledi. Kış aylarında kapanan oteller nedeniyle önemli bir kesimin işsiz kaldığını, kalifiye personelini işten çıkaran işverenin yeni turizm sezonunda yetişmiş eleman bulma konusunda darboğaza düştüğünü kaydeden Yurdakul, “MHP iktidarında turizm çerçeve kanunu çıkartacağız ve buna bağlı olarak bir de eylem planı hazırlayacağız. Hedef kademeli olarak Antalya'da turizmi 12 aya çıkarmak" dedi.

Bunun için partisinin seçim bildirgesinde sağlık turizmi başta olmak üzere kongre ve fuar turizmi, kültür turizmi, yat turizmi gibi turizm alanını çeşitlendirecek yeni alanlar önerildiğini aktaran Yurdakul, “Antalya'da turizmi 12 aya yaymayı başardığınız takdirde kentte birçok sorunu da çözüyorsunuz" dedi. Yurdakul, Antalya'da turizm 12 boyunca yapılabilen bir ekonomik faaliyet oluncaya dek, kış sezonunda turizm sektöründe çalışan personelin SGK ve diğer primlerinin devlet tarafından karşılanacağını da açıkladı.
MHP adayı bir soru üzerine partisinin 7 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak için 573 bin 231 kişiyi görevlendirdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.