Vatmandan Kılıçdaroğlu selfiesi (3)

"OTORİTER BİR SİSTEMİ KABUL ETMİYORUZ" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentten yayın yapan Olay TV'nin programına katılırken, Türkiye'nin başkanlık sistemine mi gittiği sorusu üzerine ülkenin rejim değişikliğine...

29 Ocak 2015 Perşembe 13:55
Vatmandan Kılıçdaroğlu selfiesi (3)






"OTORİTER BİR SİSTEMİ KABUL ETMİYORUZ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentten yayın yapan Olay TV'nin programına katılırken, Türkiye'nin başkanlık sistemine mi gittiği sorusu üzerine ülkenin rejim değişikliğine hazır olup olmadığını sorduktan sonra şöyle dedi:

"Cumhuriyet'i, parlamenter sistemi nasıl kurduk, bunun tarihini biliyor muyuz? 150 yıllık parlamenter sistem deneyimimiz var. Şimdi 150 yıllık defteri kapatacağız yeni bir sayfa açacağız. Halk parlamenter sistemden şikayet ediyor mu? Parlamenter sistemin artısı, eksisi nedir oturup masaya tartıştık mı? Varsa eksilerini gidermek için oturup çalıştık mı? Şu anda Türk siyasetinin en temel sorunu kirlenmişliktir. Siz hırsızları siyasetten arındırdınız mı? Onları parlamentodan attınız mı? Sistemin dışına çıkardınız mı? Halkı soymaktan kurtardınız mı? Kurtarmadınız. Adına ne derseniz deyin olmaz. Önce bunu yapacaksınız. Bunu yapmak için yola çıktınız mı? Hayır. Ne demek başkanlık sistemi? Mesela ben merak ediyorum ne demek? İlla Erdoğan'a göre bir rejim mi oluşturacağız biz? Parlamenter sistem var, 150 yıllık deneyimimiz var. Aksayan yönleri var mı? Elbette var bende biliyorum. Giderebilir miyiz? Elbette giderebiliriz. 150 yıllık bir deneyimi çöpe atacaksınız hiç bilmediğimiz bir sisteme geçeceğiz birisinin keyfi olacak diye. Bu doğru değil. Toplum rejimi değiştirmeye hazır mı, değil mi önce bir buna bakmamız lazım. Bu rejimi biz kanla, gözyaşıyla kurduk. Yazık günahtır bu ülkeye. Birisinin keyfine göre ülke yönetilmez. Otoriter bir sistemi kabul etmiyoruz. Otoriter sistem diktatörlüğü getirir. Otoriter sistem yolsuzluğu getirir. Otoriter sistem insanlara düşünmemeyi öğretir. Otoriter sistem tek merkezden talimat alın onun dışına çıkmayın algısı ve uygulamasını yaratır. Toplum buna hazır mı, bunu istiyor mu? Hayır. Biz demokrasiyi, insan haklarını savunuyoruz. Temel sorun Başkanlık mıdır? Aştan, işten, ekmekten, işsizlikten bahseden dünya kadar insan var. Bunların derdiyle ilgilenen var mı?"
CHP Genel Başkanı halkın boğazından kesilen vergilerle yaptırılan kaçak sarayda oturan, "Başkan olacağım" diyen birisinin rejimini meşrulaştırmek istediğini öne sürerken, "Kaçak bir şey meşrulaşmaz. Yolsuzluk üzerine inşa edilen bir düşünce, bir felsefe, bir inanç, bir kültür, bir bina meşrulaşmaz" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.