Yargıtay MHP için kararını ne zaman verecek?

MHP'de Mayıs ayı içerisinde Yargıtay'ın vereceği kararla şekillenecek olan Kurultay süreci için gözler yeniden Ankara'ya çevrildi. Genel Başkan Adayları Yargıtay kararına göre yeniden Ankara'da toplanacak mı?

23 Mayıs 2016 Pazartesi 14:13
Yargıtay MHP için kararını ne zaman verecek?






Yargıtay MHP için kararını ne zaman verecek?

Mayıs ayı içerisinde MHP'nin kurultay yapmasıyla ilgili kararını vereceğini açıklayan Yargıtay'da sessizlik hakim. MHP'de muhaliflerin 15 Mayıs'ta Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlemek istediği kurultay polis engeline takılınca gözler Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin vereceği karara çevrilmişti.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesince, olağanüstü kurultaya ilişkin kararın mayıs ayı içerisinde verileceğinin açıklanmasının ardından gözler bu hafta yeniden Yargıtaya çevrildi.

MHP'li muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı davada mahkemenin Çağrı Heyeti üyeleri olarak belirlediği MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç olağanüstü kurultay için hazırlıklara başlarken, MHP Genel Merkezi de parti avukatı Yücel Bulut aracılığıyla mahkeme kararını Yargıtaya taşımıştı. Yargıtay 18. Dairesinden yapılan açıklamada, kararın bu ay içerisinde verileceği bildirilmişti. Yargıtay eğer yerel mahkeme kararını onarsa Haziran ayında MHP'de olağanüstü kongresinin toplanması bekleniyor. Yargıtay, kararı herhangi bir sebeple bozarsa süreç farklı bir boyuta taşınacak.

O BAŞVURU TARTIŞMALARI YENİDEN ALEVLENDİRDİ

Bu arada, bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru, tartışmaları yeniden alevlendirdi. Delege, Yargıtay Başsavcılığından, parti tüzüğünün olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin 63/3. maddesinde yer alan, "Genel başkan ile MYK'ya verilen takdir yetkisinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığının yetkili ve görevli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından denetlenmesi" hükmünün işletilmesini istedi.

Talep dilekçesinde, bu maddenin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı bulunması halinde, söz konusu maddenin Anayasa Mahkemesi denetiminden geçirilmek üzere madde hakkında gerekli yasal sürecin başlatılması talep edildi.

Başvuru üzerine, dosyanın Anayasa Mahkemesine taşındığı haberleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından yalanlanmış, hukuki sürecin devam ettiği belirtilmişti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.