Yeni kabinede kimler bakan olacak?

Bazı bakanlıklar ikiye bölünüyor, Başbakan Yardımcılığı 5'e çıkarılıyor. En az 8 bakan 3 dönem kuralına takıldığı için yenileniyor. Ankara'da yeni bakanlar kurulunda kimler olacak tartışması var..

19 Kasım 2015 Perşembe 10:43
Yeni kabinede kimler bakan olacak?






Yeni kabinede kimler bakan olacak?

1 Kasım seçimlerinin ardından dün ilk kez toplanan TBMM'deki yemin töreninin ardından gözler hükümet kurma çalışmalarına çevrildi. Yeni AK Parti hükümetinde kimlerin olacağı, bakanlıklardaki değişim beklentisi Ankara kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Başbakan Davutoğlu'nun seçim meydanlarında bakanlıklarla ilgili verdiği sözler, ilk kez parlamentoya giren vekillerin beklentileri ve AK Parti içindeki dengeler tahmin yapmayı oldukça güçleştiriyor..

DAMAT BAKAN OLACAK MI?

Yeni kabinede Ali Babacan, Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan gibi isimlerin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.. Yeni kabine öncesi 3 dönem kuralına takılan 8 bakanın durumu belirsizliğini koruyor. Ulaştırma Bakanlığı görevine yeniden talip olan Binali Yıldırım'ın muhtemel görev için şimdiden proje ürettiği bildiriliyor. Ali Babacan'ın eski görevini sürdürmesi, ya da yerine Berat Albayrak'ın getirilmesi, Babacan'ın ise Dışişleri Bakanlığı'na kaydırılması en çok konuşulan kulis bilgileri arasında yer alıyor.

64. Hükümet’in kabinesinin oluşumuna odaklanırken, yeni kabinede mevzuatın tanıdığı imkan çerçevesinde Başbakan Yardımcılığı sayısını beş olarak kullanması bekleniyor. Bu çerçevede Tuğrul Türkeş'in Başbakan Yardımcılı'ını sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor..

Bazı bakanlıkların yeniden organize edilmesi, bazılarının birleştirilmesi veya bölünmesi konuları da gündemde. Kulislerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının birleştirilmesi, Gençlik ve Spor,  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın eskiden olduğu gibi ikiye ayrılması, Bilim Teknoloji Bakanlığı kurulması, Çevre ve Şehircilik ile Aile ve Sosyal Politika Bakanlıklarının da yeniden yapılandırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Son Güncelleme: 19.11.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.