Yıldız: Gül hakkındaki kararı, 2 cumhurbaşkanı ve başbakanımız verecek

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili "11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız. Onun kurumsal kimliği ve toplumsal hafızası aşikar. Son kararı iki Cumhurbaşkanımız...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:42
Yıldız: Gül hakkındaki kararı, 2 cumhurbaşkanı ve başbakanımız verecek






ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili "11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız. Onun kurumsal kimliği ve toplumsal hafızası aşikar. Son kararı iki Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Başbakanımız verecek. Bu karara da nezaket göstermek gerekir" dedi.
Bakan Taner Yıldız, eşi Selma Yıldız ile birlikte AK Parti Kayseri İl Teşkilatı’nın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ait Harikalar Diyarı Tesisleri'nde düzenlediği toplantıya katıldı. Etkinliği, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki ile partili kadınlar katıldı. Yıldız, "Kadınlarımız bizlere, bizler de onlara emanetleriz. Kadınlar, aile hayatının mihenk taşı. Dünyada pek çok olumsuzluklar yaşanıyor. Bu olumsuzlukları kadınlarımızla birlikte düzelteceğiz. Kadınlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşayabilecekleri ortamı sağlamalıyız" dedi. Bakan Yıldız, bir soru üzerine, şöyle konuştu:
"11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız. Onun kurumsal kimliği ve toplumsal hafızası aşikar. Son kararı 2 Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Başbakanımız verecek. Bu karara da nezaket göstermek gerekir."
Yıldız, dolar ve petrol fiyatlarındaki artışla ilgili bir soru üzerine ham petrol fiyatlarına yüzde 30’ları bulan zam geldi. Dolarda da artış oldu. Benzin, mazot ve doğalgaz fiyatları konusunda bazı değerlendirmeler yapmak gerekiyor. Son dönemde benzine 7.5, motorine, 6.5 civarında zam geldi. Rakamlar son derece net ve ortada. Dolar fiyatlarının artması bizim sevmediğimiz, hoşlanmadığımız bir durum. FED’in fiyatları ve uluslar arası sermayleyle beraber, dolar fiyatlarının gelmesi gereken seviyeye geleceğini umut ediyorum. 2 hafta içerisindeki farklar, bizim çabalarımızı notr hale getirdi. Dolar ve ham petrol fiyatlarındaki artışları vatandaşımıza olabildiğince yansıtmamak istiyoruz."
Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da, kadınların dünya ekonomisine yön vermeye başladığını, kadınların üzerinde bulunan cam tavanı kadınların AK Parti sayesinde kırdığını bildirdi.

 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.