YTB Başkanı Bülbül Norveç'te çocukları alınan Türk aile ile görüştü

ANKARA, () - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, Norveç'te çocukları ellerinden alınan baba Halil Kiriş'i arayarak, YTB'nin kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi. Bülbül, ayrıca...

09 Mart 2015 Pazartesi 18:34
YTB Başkanı Bülbül Norveç'te çocukları alınan Türk aile ile görüştü






ANKARA, () - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, Norveç'te çocukları ellerinden alınan baba Halil Kiriş'i arayarak, YTB'nin kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi. Bülbül, ayrıca Oslo Büyükelçimiz Esat Şafak Göktürk ile de telefonla görüşerek ailenin çocuklarını geri alabilmesi için neler yapılabileceğini ele aldı.

Norveç makamları, Norveç'te yaşayan Türk Halil-Sultan Kiriş çiftinin 5, 3 ve 1 yaşlarındaki üç çocuğunu, ailenin çocuklara kötü davrandığı iddiasıyla ellerinden almıştı. Baba Halil Kiriş, çocuklarının gördüğü kötü bir rüya nedeniyle kreş yetkililerinin bunu çocuklara kötü davranıldığı şeklinde yorumladığı ve bu yüzden çocuklarını ellerinden aldığını belirterek, Türkiye'den yardım istemişti.

Konuyla ilgili olarak Oslo Büyükelçimiz ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, ailenin çocuklarını geri alabilmesi için gerekli çalışmayı yaptığı ifade edildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.