Ramazan'ın en tatlı anları Özsüt'te!

Geleneksel mutfak sırlarını günümüze taşıyan Özsüt, Ramazan ayı için çok özel bir tatlı menüsü hazırladı

17 Mayıs 2018 Perşembe 08:54
Ramazan'ın en tatlı anları Özsüt'te!






Ramazan'ın en tatlı anları Özsüt'te!

.

Ferahlatıcı tadıyla kaymaklı güllaç, frambuaz ve beyaz çikolatayla bambaşka bir lezzete bürünen frambuazlı güllaç, özel Özsüt kaymağının çıtır çıtır kadayıfın ortasına yerleştiği kaymaklı tel kadayıf ve Anadolu'nun en özel tariflerinden höşmerimin Antep fıstığı ile buluştuğu fıstıklı höşmerim ile bu yıl Ramazan çok tatlı geçecek.

Geleneksel lezzetlerin yaratıcısı Özsüt, zengin tatlı menüsüne ek olarak Ramazan ayına özel birbirinden enfes tatlılar hazırladı. Saray Mutfağından Anadolu'ya özgü reçetelere uzanan tatlılar, Ramazan Bayramı sonuna kadar sofraları şölene çevirecek.

Ramazan denildiğinde akla gelen ilk tatlı elbette güllaç. Özsüt'ün yıl boyunca misafirlerine sunduğu Kaymaklı Güllaç, yaprakların günlük ve en taze çiftlik sütüyle bolca ıslatılmasıyla hazırlanıyor. Katmanların arasındaki badem, fındık, ceviz ve Özsüt'ün kendi üretimi olan kaymak ise lezzeti katlıyor. Kaymaklı güllacın ferahlatıcı tadı limon rendesinden gelirken, bu eşsiz tatlının son dokunuşu Antep fıstığı ile yapılıyor. Özsüt'ün Ramazan ayına özel güllacı ise sürpriz tadıyla Frambuazlı Güllaç. Yaprakların arasındaki frambuaz, beyaz çikolata ve Antep fıstığı, lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de hayranlık uyandırıyor.

Kaymak kadayıfla fıstık höşmerimle buluşuyor!

Alt kısmı tıpkı evlerde yapıldığı gibi sofra şekeriyle hazırlanan şerbetle ıslatılmış, üstü çıtır çıtır bir tel kadayıfa karşı koymak, tatlı severler için neredeyse imkansız. Peki bu kadayıf bir de kaymakla buluşursa! Özsüt kaymağının tel kadayıfın tam ortasına yerleştiği Kaymaklı Tel Kadayıf, sofraların her zamankinden daha büyük bir özenle hazırlandığı Ramazan'ın ruhuna çok yakışıyor. Menünün bir diğer tatlısı ise Fıstıklı Höşmerim. İrmik, peynir ve çiftlik sütünün harmanlandığı bu doygun tatlının lezzeti, Özsüt ustalarının Antep fıstığı dokunuşuyla doruğa çıkıyor.

Özsüt'ün tüm ürünlerinde olduğu gibi hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeyen Ramazan tatlılarından kaymaklı güllaç 11,5 TL, diğer lezzetler ise 13,5 TL porsiyon fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

Özsüt hakkında:

Özsüt'ün 1938 yılında İzmir Kemeraltı'nda başlattığı tatlı serüveni, bugün 46 ilde 180'in üzerinde mağazası, üç bine yakın çalışanı ve on binlerce misafiriyle sürüyor. STP Gıda altında bayilik sistemiyle faaliyetlerini büyüten Özsüt, Infinity Invest Holding'in 2014 yılında gerçekleştirdiği satın almanın ardından yatırımlarını yurt dışında artırdı. Bu doğrultuda, Azerbaycan'da bulunan mağazanın yanı sıra, başkent Bakü'de iki mağaza daha açıldı. Özsüt'ün ürün gamı içerisinde pasta, sütlü ve şerbetli tatlılar, unlu mamuller, dondurma, kaymak, çikolata, kahve, Türk ve dünya mutfağından özel lezzetler yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
Özsüt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.