Yazarlar: Yoav Zeytun ve Itay Blumental
Tercüme:Rafael Sadi

Kaynak:yNet



Meir Etinger Tutuklama anı (arşiv resmi)

Meir Etinger evvelce  İhtiyati tedbir kararı ile Yehuda ve Şomron  bölgesinden uzaklaştırılmıştı.Kendisi aynı zamanda  Aşırı Yahudi Grupların organize edilmesi konusunda da kuşkuludur.Kendisi SFAT şehrinde  tutuklanmıştır. Yayınlamakta olduğu BLOGUNDA geçtiğimiz hafta ‘’ Herhangi bir terör organizasyonu mevcut değildir. Ancak oldukça fazla Ancak oldukça fazla Yahudi vardır ki kendilerini mecbur eden kanunlar bu ülkenin kanunları değildir.’’

Meir Etinger Yehuda ve Şomron ile Yeruşalayim bölgesinde bulunması sakıncalı bulunduğu için ihtiyati tedbir kararı ile bölgeden uzaklaştırılmıştı. Günümüzde kendisi Sfat şehrinde ikamet etmekteydi.



Rav.Meir Kahane Yasadışı KAH partisi ldieri ve aşırı sağcı

İsrail tarihinin bir parçası aslında...

Kendisi bu gün ‘’Aşırı Yahudi organizasyonuna karışma kuşkusu  nedeni ile tutuklandı.Tutuklamayı gerçekleştiren polis birimi ise Merkezi Yehuda ve Şomron Polis birimi olup sorgulanması için ŞABAK’a  (Şerut Bitahon Klali = Genel Güvenlik Servisi)sevk edildi.  Etinger bu kez İhtiyati tedbir kararı ile tutuklanmadı ve sorgulanmasına KARARTMA kararı verildi. Yani herhangi bir basın açıklaması yapılmayacak demektir. Etinger en ünlü Yahudi aşırı milliyetçi siması olan Rav Meir Kahane’nin torunudur.

Yerinden Taşınma adını taşıyan blogunda geçtiğimiz Perşembe günü  blogunda – Duma Köyünde 18 aylık bebek Ali Dwaşbne’nin yakıldığı kundaklama olayından önce – ‘’Gerçekleri söylemek gerek –herhangi bir terör organizasyonu mevcut değil.Ancak evet  , evet çok yahudi var , tahmin edildiğinden de çok Yahudi var ki onların değer basamakları  Yüksek Mahkeme ve Şabak’tan çok farklıdır. Ve onları bağlayan kanunlar bu ülkenin kanunları değildir. Bağlı oldukları kanunlar kırık kanunlar olmayıp çok daha ebedi kanunlar olup hakiki ve ab-ı hayat kanunlarıdır.’’ Diye yazmıştır.
Aynı blogda ‘’ TERÖR ORGANİZASYONU ‘’ başlığı altında ise:

‘’ Şabak’ın barbarvari çerçevesi dahilinde Şabak’ın ifşa ettiği söylenen ve bu bloga  bir kaç hafta önce yazdıklarımın aslında ‘’Terör Organizasyonu başının ‘’ yazdığı  olarak geçen yazıda benden ne istediklerini anlamıyorum. Yoksa öyle bir organizasyon oluşturmamı mı istediler ve böylece başkalarınıda ifşa edebileceklerini mi hesapladılar.Böylece  basındaki gösterileri için gereken malzemeyi toplamak istiyorlar.Şabak’ın böylesi bir organizasyon olduğunu ve bunu  açığa çıkardıkları havasını oluşturmaları için yapılan baskıları ve şabak’ta bizi ne kadar anladıklarını ve bizden ne kadar korktuklarını anlayabiliriz.
 
Yehuda ve Şomron bölgesindeki az sayıda kalan sırlardan biri de  son aylarda  yeni hücreler oluşturan ‘’ TEPELERİN GENÇLERİ ‘’ ismini alan organizasyondur. Bu organizasyonun hedeflerinin de TAG MEHİR = ETİKET FİYATI tahsil etmek ve bu tahsilat ile Orta Doğuyu yakacaklarını ve Mesih’in gelişini Yakınlaştıracaklarmış. 
Cuma sabahı kundakladıkları Duma Köyündeki Dawabşe ailesinin evi gibi örneğin.Bunu  da yakılan evin duvarlarına sprey boya ile yazılan yazılardan anlayabiliyoruz .Bu yazılar olayı kimin yaptığı konusunda kuşkuya mahal bırakmıyordu. ‘’Mesih yaşıyor’’ ve ‘’İntikam’’ ç
TEPELERİN GENÇLERİ   Şabak Yahudi masası soruşturma ekiplerine göre aynı zamanda kendilerini NEŞELİ YAHUDİLER olarak ta adlandırılmaktadırlar .Bu kişilerin inancına göre tahsil ettikleri her etiket fiyatı onların YAHUDİ DEVLETİ kurmalarına yakınlaştırmış olacaktır. Bu Yahudi devleti Yahudi kaynaklarında belirtildiği gibi yasaları olan bir devlet olacaktır. Bazıları  da Rav Yitshak Ginzburg yönetiminde  Habad ileri geleni ve ‘’Yosef Halen yaşıyor’’ Yeşivasının (Tarikatı-tekkesi) lideridir ve geçmişte Araplar ile aralarında sorunlara neden olan açıklamaları ile ünlüdür. Liderliğinden de söz etmektedirler.
Bagatz (Yüksek Mahkeme) ve Şabak   kanunlarını tanımayan ve kendi değerlerinde  bu kanunların yeri olmadığı ifade edilmektedir. Tepelerin gençlerinden birinin ifadesine göre: Beni bağlayan kanunlar bu ülkenin kanunları değildir.Beni bağlayan yegane kanunlar  ebedi Tevrat’ın kurallarıdır. Sonunda burada  dindar bir Yahudi Devleti Kuracağız.Ve bu ülkede Yahudiler Araplardan korkmayacaktır.


Savunma Bakanı Moşe Bugy Yaalon  ise ofisinde  ‘’ YAHUDİ TERÖR’ü ile mücadeleye  değinerek ‘’Biz Yahudi Terörü ile herhangi bir uzlaşmaya girmeden savaşmaya niyetliyiz.Bu ülkemizin imajı açısından çok önemlidir.Ve bu mücadeleden vaz geçmeye niyetimiz yoktur.Kabine dün çok önemli kararlar aldı ihtiyati tedbir kararları ile tutuklamalar yapılması önerim dahil olmak üzere kesin kararlılık belirten kararlardır bunlar.Bu oldukça kesin bir karardır ve yeri geldikçe ve gerektikçe bu kararlar uygulanacaktır.Kendilerine delil yetersizliği sebebi ile kanun karşısına getirmekte Zorluk olabilecek durumlarda ve istihbarat bilgisi ile bile yetinerek kundaklamalardan sorumlu olanları veya bu türden olaylara karışmış olanları kanun  karşısına çıkartmak adına vede kan dökülmesini önleyebilmek adına bu türden adımları atmaktan ve elimizdeki bütün hukuki araçları kullanmaktan çekinmeyeceğimizi belirtiyorum.Bu terör ile mücadeledir.

Dediğim gibi  ülkemizin imajı için  başka adımlar atmaya da kararlıyız.ve amacımız teröristleri suçlu iskemlesine oturtmaktır.
 
Bu tutuklama henüz bir şey ifade etmese de Şabak’ın elinde terörün bnereden geldiğini düşündüren bilgiler olduğu açıktır. Bu tutuklamalar  kundaklamayı açığa çıkartabilecek mi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.