18 Mart’tan 15 Temmuz’a Milli İrade ve Kadın
18 Mart 2017 Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü. Türk milletinin 1915’te Düvel’i Muazzama’ya ÇANAKKALE GEÇİLMEZ  sözünü öğrettiği tarih. Tarihte kahramanlık destanının nasıl yazıldığını anlamak için Çanakkale savaşlarına bakmak yeterli. Birkez daha  ölüm kalım savaşının verildiği  bu destanı  ve vatanımızın teslim alınmaya çalışıldığı 15 Temmuz’u hatırlamak için 18 Temmuz Cumartesi Küçükçekmece Belediyesi evsahipliğinde  milli irade ve kadın konulu buluşma tertiplendi.
 Memur Sen Konfederasyonu hanımları  tarafından düzenlenen program milli iradenin Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da alanlarda nasıl tecelli ettiğini ifade etmek  ve kalbi aynı duygularla çarpan vefakar kadınlarımızı buluşturmak için yerinde bir organizasyon olarak kayıtlara geçti.
Çanakkale’de kadınlar gönüllüydü
Şeref konuğu olarak Esra Albayrak hanımın katıldığı programda hanımlar ev sahibi idi. Memur-Sen konfederasyonundaki  sorumlu kadınlar  Çanakkale’den 15 Temmuz’a uzanan çizgide ülkemizin fedakar kadınlarının vatan için 241 şehid ve 2 binden fazla gazi vererek milli hassasiyetlerini nasıl ayakta tuttuklarını bir kere daha anlattılar. Memur-Sen İstanbul Kadın Komisyonu Başkanı Semra Birdal Ergün Çanakkale’de erkeklerin zorunlu kadınların gönüllü savaşarak destan yazdığını belirttiği konuşması  salonda ilgiyle takip edildi.
Sadece Özlük haklarımızın değil vatanımızın da peşindeyiz
Memur-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise yakın tarihimizdeki 28 Şubat’ı rehavete kapılarak unuttuk, akabinde 15 Temmuz kanlı kalkışmasını yaşadık görüşünü dile getirerek emek örgütü olarak sadece özlük haklarının peşinde olmadıklarını vatanın ülkenin birlik ve beraberliğinin takipçisi de olduklarını dile getirdi. Türk Milletinin Çanakkale’deki ruhunun 15 Temmuz’da veraset ve basiret içinde tehlikeyi sezebildiğini belirten Öçal, birlikte omuz omuza olursak dışarıdan gelecek düşmanların galip gelemeyeceğini hatırlattı.
Bugün dünden daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu belirterek 1 milyon üyenin 400 bininin kadın olduğunu ve her kurum ve kurulda kadın bulunması gerektiğini, kadının toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.  Sendika olarak kadınların hayata aktif katılımı konusunda yakın zamanda oluşturulan İnsan Hakları ve Eşitlik kuruluna atanan 11 üyeden sadece birinin kadın olmasının kabul edilemeyeceğini kadının konumunun ve toplum içindeki durumunun güçlendirilmesi  gereğini dile getirdi. 

Referandumda vesayetten kurtulmak için, bürokratik oligarşinin tahakkumundan kurtulmak için ‘evet’ demek gerektiğini sözlerinin sonunda dile getirdi.
Akif İnan rahmetle anıldı
İstanbul İl Başkanı Durali Baki söz aldığında ’15 Temmuz’da yaradanın hesabını bilemeyenler hesapların üstünde bir hesabın olduğunu unuttular, başarılı olamadılar’ diyerek değindiği konuşmasına  Sendika kurucusu rahmetli Akif İnan’ı anarak  son verdi.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Hz.Ali’nin sözü olarak kayıtlara geçen Haksızlık karşısında eğilirseniz hakkınızla birlikte şerefinizde yok olur’u hatırlatarak milli iradenin haksızlık karşısında eğilmeyeceğini ve milli duruşun kadınların hissiyatlarında da sergileneceğini belirtti.
Şerife’ler aynı
Milli İrade ve Kadın programında Esra Albayrak, Çanakkale’de mermiler ıslanmasın diye örtüsünü çıkarıp örten annemizin adının Şerife olması ile 15 Temmuz’da kamyona atlayıp darbecilere karşı duran kahramanımızın adının da Şerife olmasının tesadüf olamayacağını bunu kadınlarımızın vatanı için hassasiyetinin fedakarlığının bir sonucu olduğunu dile getirdi.
Her iki Şerife’de Milli İrade’ye sahip çıkıyor. 16 Nisan referandumunda da vesayet odaklarına karşı durmak gerektiğini dile getiren Albayrak, sistemle ilgili aynı sorunları çocuklarımıza aktarmamalıyız görüşünü dile getirdi.
15 yıldaki ilerleme güçlü liderlikle olmuştur
Konuşmasının son kısmında dinleyicilere ihtarda bulunan Albayrak, ‘sakın ola son 15 yıldaki ilerleme sizi aldatmasın. Bütün bunlar güçlü liderlikle olmuştur. Bu sistem güçlü liderliği getiriyor. Bu sistemde atanmışların vesayet odakları var. O vesayet odakları ki, defalarca meclisin kapısına kilit vurdurdular. Bunları güçlü bir evet ile düzeltebiliriz’ sözlerinin ardından kendisine takdim edilen hediyeler ve toplu fotoğraf çekimleriyle program son buldu.  
 
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.