103 Yaşının Sırrı Organik Beslenme

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Karaoğlan mahallesinde yaşayan 103 yaşındaki Fatma Uçar, çiftliğinde yetiştirdiği organik ürünlerle besleniyor. 6 çocuk annesi olan ve çocukları ile onların çocuklarından 51 torunu bulunan Uçar, 8 yaşında okulunu ziyaret eden Atatürk'ü gördüğünü söyledi.

28 Temmuz 2015 Salı 11:25
103 Yaşının Sırrı Organik Beslenme






 

103 Yaşının Sırrı Organik Beslenme

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Karaoğlan mahallesinde yaşayan 103 yaşındaki Fatma Uçar, çiftliğinde yetiştirdiği organik ürünlerle besleniyor. 6 çocuk annesi olan ve çocukları ile onların çocuklarından 51 torunu bulunan Uçar, 8 yaşında okulunu ziyaret eden Atatürk'ü gördüğünü söyledi.

1912 yılında Ankara Dikmen'de doğan Fatma Uçar, kendisinin gençliğinde 'Deli Fadime' lakabı ile ünlü olduğunu belirtti. Uçar'ın, Halil (63), Şerafettin (57), Nihat (61), Sediha (73), Şükran (71) ve Emine (69) isimli çocuklarından toplam 21 torunu, bu torunlarının çocuklarından da 30 torununun torunu var. Toplam 51 torunu olan Fatma Uçar'ın en küçük torunu 20, en büyüğü ise 48 yaşında. En küçük torunun çocuğu da 6 yaşında. Uçar'ın eşi İsmail Uçar'ın 1994 yılında kalp yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

ATATÜRK'Ü GÖRDÜ

Fatma Uçar'ın, ilerleyen yaşına rağmen hiçbir hastalığı bulunmazken, başkasından yardım almadan yürüyüp, kendi işlerini de yapabiliyor. Atatürk'ü gördüğünü anlatan Uçar, "8 yaşındayken Atatürk mektebe geldi, ansızın sınıfa girdi, ellerinde silahlar vardı. Biz de korktuk, hoca da korktu. Atatürk; 'Hocam korkmayın ben bir şey yapmam' dedi. Atatürk'ün başında kabalağı, elinde copu, ayağında çizmesi vardı, bebelere tek tek baktı. Atının rengi kırmızıydı. Kendisini o sırada görme fırsatı buldum" dedi. Uçar, Atatürk'ün üzerine giydiği kıyafetleri anlatırken, o yılların yoksulluk ve fakirliğini dile getirdi.

ÇİFTLİĞİNDE BESLENİYOR

Fatma Uçar, Gölbaşının Karaoğlan mahallesindeki çiftliğinde kendi ürettiği ürünlerle organik besleniyor. Uçar, çiftliğinde tavukları beslerken bahçesinde de çapa yapıyor, sebze toplayıp, meyve yiyor. Uçar, uzun yaşamandaki sırlarını çiftliğinde kendi ürettiği organik ürünlerle beslenmesine bağladı. Uçar, "6 çocuğum var, 3 oğlan 3 kız. 21 tane de torunum var. 30 tane de torunumun çocuğu var. Günlük hayatımda her şey ile besleniyorum. Her şeyimi kendim yetiştirip, yiyorum. Kendi sebzemi kendim yetiştiriyorum. Yumurtayı dışarıdan almam. Kendi tavuklarım var. Yoğurdumu kendim yaparım" diye konuştu.

ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM

Çalışmayı çok sevdiğini belirten Fatma Uçar, "Hiçbir katkılı ürün kullanmıyorum. Çiftliğimde kendi ürettiğimiz ürünlerle besleniyorum. 103 yaşıma rağmen bahçemde her gün çalışıyor, sebzeleri çapalıyor, tavukları yemleyip, sebze topluyorum" dedi. Gençlik yıllarında her işi yaptığını hatırlatan Uçar, "Ev, çocuklar, mal ve davarla uğraşıyordum. Eşim vefat edeli 20 sene oldu. Çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Şimdi bile elimden geldiğince çalışıyorum. Eskiden çalışırken hiç yorulmazdım, şimdi çalışırken biraz yoruluyorum. Yaşlandım artık ama çalışmayı çok seviyorum. Çalışmak içimden geliyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.07.2015 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.