18 yıllık şeker hastası sağlığına kavuştu

VAN'dami Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'ne başvuran 18 yıllık şeker hastası, 40 yaşındaki Gül Oğuzhan Merkez Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer ve ekibinin gerçekleştirdiği...

27 Ocak 2015 Salı 17:40
18 yıllık şeker hastası sağlığına kavuştu






VAN'dami Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'ne başvuran 18 yıllık şeker hastası, 40 yaşındaki Gül Oğuzhan Merkez Başkanı Doç. Dr. Aziz Sümer ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.
YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi, Obezite ve diyabet üzerine gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla her geçen gün hasta kabül sayısını artırıyor. Son olarakta Ağrı'da oturan 18 yıldan bu yana şeker hastası 2 çocuk annesi Gül Oğuzhan yapılan başarılı ameliyat ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu. 18 yıldan bu yana yaşadığı şeker rahatsızlığından kurtulabilmek için Ağrı'dan geldiğini belirten 2 çocuk annesi Gül Oğuzhan, şöyle dedi:
"İnternetten yaptığım araştırmaların ardından tedavi kararını aldım. Ve Aziz hocanın çok başarılı ameliyatlar yaptığını duydum ve ameliyat için kendisine geldim. İnşallah bu hastalıktan bir an önce kurtulup sağlığıma kavuşurum. Zaten şeker hastası olduğun zaman ölü gibisin. Ben de hocama güvendim ve ameliyatı oldum. Şu anda çok mutluyum."
Obezitenin çağın en salgın hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Başkanı Doç.Dr. Aziz Sümer, 2011 yılında yapılan çalışmada dünyada 360 milyon tip 2 diyabet hastası bulunduğunu anlatırkırken şöyle dedi:
"2030 yılında ise bu sayının 520 milyona ulaşması bekleniyor. Obezite ve Tip 2 hastalığı olan hastalar bariatrik cerrahiden faydalanabiliyor ve bu tip hastalarda bariatrik cerrahi sonuçları çok düzgün. Bu hastamız da 18 yıldır Tip 2 diyabet hastası ve insülin kullanan bir hasta. 5 gün önce kapalı yöntemle laparaskopik yöntemle ameliyatını yaptık. Son iki gündür hastamız insülin kullanımını kesti ve şekerleri normale döndü. 18 yıllık şeker hastalığından son iki gündür kurtuldu. 6 ay önce biz hastanemizde merkezimizi açmıştık. Merkezimize İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya gibi Türkiye'nin birçok yerinden hastalar geliyor. Bunun yanında artık bölgemiz illerinden de hastalar gelmeye başladı. Hastalarımızın ve başarılı ameliyatlarımızın sayısı artıyor. Gün geçtikte talepler de artmaya başladı. Şu ana kadar merkezimizde 30'a yakın laparoskopik yöntemle ameliyat yapıldı."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.