23 yıllık kocasını böbreği ile hayata bağladı

Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE’nin Meriç İlçesi’ne bağlı Küplü Beldesi’nde yaşayan 40 yaşındaki evli 3 çocuk annesi Hafize Can, 44 yaşındaki eşi Nevzat Can’a böbreğinin birini vererek hayata tutunmasını...

14 Temmuz 2015 Salı 14:04
23 yıllık kocasını böbreği ile hayata bağladı






Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE’nin Meriç İlçesi’ne bağlı Küplü Beldesi’nde yaşayan 40 yaşındaki evli 3 çocuk annesi Hafize Can, 44 yaşındaki eşi Nevzat Can’a böbreğinin birini vererek hayata tutunmasını sağladı. Hafize Can, “Yeter ki o iyi olsun, ben onun için böbreğimi değil canımı bile veririm” dedi.
Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Nevzat Can’a 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Düzenli olarak diyaliz makinesine bağlanan Can’a, böbrek nakli yapılması kararlaştırıldı. Eşi Hafize Can ise, böbreğinin birini vermeyi teklif etti. Yapılan testlerin ardından böbrek uyum sağladı ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakil Ünitesi’nde Doç. Dr. Tamer Sarıoğlu’nun gerçekleştirdiği başarılı operasyonla nakil gerçekleşti. 
SAĞLIK DURUMU İYİ
Eşi ile büyük bir aşkla evlendiklerini belirten Hafize Can, “Evliliğimiz boyunca bırakın kavga etmeyi, tartışmamız dahi olmadı. Ben eşimi çok seviyorum. Hasta olduğunu öğrendiğimde bir saniye bile düşünmeden 'böbreğimi veririm' dedim. Onun için böbreğimi değil hiç düşünmeden canımı bile veririm” diye konuştu. Eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuşan Nevzat Can, hayatını eşine borçlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.