4 adımda zayıflamanın püf noktaları

Basit ama az bilinen kilo verme tüyoları sayesinde kalıcı olarak form tutabilirsiniz. İşte 4 adımda zayıflamanın püf noktaları.

01 Aralık 2015 Salı 15:43
4 adımda zayıflamanın püf noktaları






PSİKOLOJİ HER ŞEYDİR
Kilo vermek için ne yapmalıyım sorusunun cevalarının başında işte tam da bu gelir! Psikolojinizi yönetin! Çoğu zaman fiziksel değil, duygusal açlık sebebiyle kilo aldırıcı yiyeceklere yöneliyoruz. Kötü duygulardan kurtulmakta etkili olsalar da, gereksiz öğünler kilo aldırdıkları için uzun vadede bizi daha çok mutsuz ediyor. Bu kısır döngüden kurtulmak için psikolojinizi kontrol altına almalısınız. Bir kötü alışkanlığı yenmenin en kolay yolu yerine iyi bir alışanlık koymaktır, fikrinden yola çıkıp duygusal açlık ataklarınızı bastırmak için hedeflerinize sarılın.

TÜYO 1:

Hedefiniz ister iki beden incelmek, ister mevcut bedeninizi korumak isterseniz de görünümüzde radikal değişiklikler yapmak olsun; her koşulda hedefinizi somutlaştırın. Kendinize bir ilham panosu hazırlayın. İster odanızın duvarında isterseniz bilgisayarınızda bir klasörde beğendiğiniz görselleri toplayın. Bu, hedefe odaklanmanızı sağlayacak ve küçük engellerde tökezlemenize engel olacak.

AÇLIK KİLO ALDIRIR

Aç kalarak kilo veremezsiniz; tabii eğer peçete yiyip serum takarak hayatta kalmaya çalışan top modellerden değilseniz. Uzmanların dediğine göre uzun süreli açlıklar metabolizmada yarattığı dengesizlikler yüzünden daha fazla kilo alımına ve yeme bozukluklarına sebep oluyor. Bu yüzden sağlıklı kilo verme öğünlerin protein, karbonhidrat, yağ ve lif açısından dengeli olmasına ve ara öğünlerin atlanmamasından geçer.

TÜYO 2:

Sağlıklı kilo vermenin yollarının başında dengeli beslenmek gelir. Dengeli öğünlerin nelerden oluştuğunu uzman bir kaynaktan öğrenin ve ara öğünler için yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar (tuzsuz badem & kuru üzüm gibi) bulundurun.

KÖRLE YATAN ŞAŞI KALKAR

Yiyecek seçimlerimizi her zaman kendimiz yapamıyoruz. Kimi zaman bir davette, kimi zaman arkadaşımızla çıktığımız bir yemekte ipin ucunu kaçırabiliyoruz. Ailesiyle yaşayanlar ise en çok annelerinin lezzetli yemeklerinden şikayetçi. Kilo verme dönemindeyseniz evinizde yediğiniz öğünlerin dengeli, atıştırmalıkların sağlıklı olmasına dikkat edin.

TÜYO3:

Alışveriş listesi yapmanız ve haftalık bir menü oluşturmanız iyi olur. Davetlere aç olarak katılamamak ve çok iştahlı arkadaşlarla yemek dışındaki faaliyetlerde görüşmek de kilo kontrolünde küçük ama çok etkili yöntemler.

SPOR AYAKKABI MUCİZESİ

Şık görünmek istediğinizi biliyoruz ama artık şu stilettoları düz tabanlı rahat ayakkabılarla değiştirmenin vakti geldi. Davetler, toplantılar ve özel günler dışında hareketinizi kısıtlamayacak rahat ayakkabılar giymelisiniz. Günlük hayatta ne kadar çok hareket ederseniz o kadar fazla kalori yakarsınız. Böylece spor yapmadığınız günlerde dahi kilonuuz korumak adına bir şeyler yapmış olursunuz.Unutmayın diyetsiz kilo vermek için hayatınızdan hareketi ve sporu asla çıkartmamalısınız!

TÜYO 4:

Sporla kilo verme en kalıcı zayıflama yöntemlerinden biridir. Bu yüzden gün içinde bulduğunuz her fırsatta yürüyün, merdiven çıkın, zıplayın, uzanın; hatta koşun. Küçük çabalarla ne kadar çok yol katettiğinizi görünce siz de şaşıracaksınız.

GERÇEK DOST ACI SÖYLER

Kilonuzla ilgili olarak sürekli takipte olmalı; ufak oynamaları dahi her zaman dikkate almalısınız. Erkek arkadaşınız “Aa sen kilo mu verdin?” diye mi sordu? Heveslenmeyin. Anneanneniz “Ye kızım ye, yüzün kaşık gibi kalmış” mı dedi? İnanmayın. Kiloyla ilgili yorumlar her zaman yanıltıcıdır. Bu tatlı yorumlara aldanırsanız o güzelim gelinliğinizi giydiğinizde fermuarın kapanmadığını farkedip üzülebilirsiniz. Üzgünüz ama bu konuda tek bir dostunuz var: Tartı…
Son Güncelleme: 01.12.2015 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.