9 yıl diyalizden sonra böbrek nakli

KONYA'da 9 yıldan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 31 yaşındaki Süleyman Öztürk, Antalya'da yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir kişiden nakledilen...

26 Nisan 2015 Pazar 11:59
9 yıl diyalizden sonra böbrek nakli






KONYA'da 9 yıldan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 31 yaşındaki Süleyman Öztürk, Antalya'da yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir kişiden nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu. Çiftçi Öztürk, "Benim gibi nakil bekleyen hastaların tek umudu, bağışlanacak bir organ. 9 yıldır hep bu anı bekledim. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.
Evli ve 2 çocuk babası Süleyman Öztürk'e, 9 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu, ardından bir böbreği alındı. Haftanın 3 günü diyaliz tedavisi görmek zorunda olan Öztürk’e ilk olarak aynı yaştaki eşi Aliye Öztürk böbreğini vermek istedi. Ancak kan değerleri uygun olmadığı için nakil yapılamadı. Anne ve babası da Öztürk'e böbrek vermek istedi. Onların da kronik hastalıkları bulunması nedeniyle nakil yapılamadı.
6'NCI BAĞIŞTA NAKIL GERÇEKLEŞTİ
Bugüne kadar 9 yıl diyaliz tedavisi gören Öztürk'e, ailesi dışında 5 kez yapılan organ bağışlarının ardından nakil için hastaneye çağrıldı. Ancak, doku uyumu sağlanamadığı için böbrek nakli gerçekleşmedi. Öztürk'e, nihayet Antalya'da yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan bir kişiden alınan böbrek, geçen cumartesi günü Meram Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla nakledildi.
''BAĞIŞLANAN BİR ORGAN, BENİM GİBİ HASTALARIN TEK UMUDU''
Herkesi organlarını bağışlamaya davet eden Öztürk, ''9 yıldır diyalize giriyorum. Gayet mutluyum ve ikinci bir hayata kavuşmuş oldum. Normal bir hayatım yoktu. Hep bir yorgunluk, halsizlik oluyordu. Diyalizden dolayı iki çocuğuma bile vakit ayıramıyordum. Ama şimdi gayet iyiyim. Herkesi de organ bağışına davet ediyorum. Bağışlanacak bir organ benim gibi nakil bekleyen hastaların tek umudu.''
"SU BİLE İÇEMİYORDU"
Hastalığı süresince eşine hep destek olduğunu belirten ev kadını Aliye Öztürk, şöyle devam etti:
"Eşim 9 yıldır böbrek yetmezliği çekiyor, su bile içemiyordu, hayatı oldukça zorlaştırıyordu. Haftanın 3 günü diyalize giriyordu. 12 yıllık evliyiz ve eşime hep destek oldum ve hiç bıkmadım. Eşim sağlığına kavuştu çok mutluyuz. 5 kez çağırıldık hastaneden, ama uyumlu olmadı. Organlar 6’ıncı kez çağırıldı ve bu bağışlanan organda oldu. Tarifsiz bir mutluluk var içimde."
Ameliyatı gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Genel Cerrah Prof.Dr. Şakir Tavlı, "Antalya’da 46 yaşındaki hipertansiyon neticesinde beyin ölümü gerçekleşen erkek bir kadavradan gelen böbreği, 9 yıldır tedavi gören hastamıza naklettik. Hastamızın da genel durumu ve böbrek fonksiyonları oldukça iyi durumda" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.