Ağabeyine Hayatı 'müjde'ledi

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da özel bir hastanede tedavi gören lösemi hastası 7 yaşındaki Bilal Doğan, yeni doğan ve 'Müjde' adı verilen kızkardeşinden nakledilen ilikle hayata tutundu. Oğlunun iyileşmesinden büyük...

06 Kasım 2014 Perşembe 10:08
Ağabeyine Hayatı 'müjde'ledi






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da özel bir hastanede tedavi gören lösemi hastası 7 yaşındaki Bilal Doğan, yeni doğan ve 'Müjde' adı verilen kızkardeşinden nakledilen ilikle hayata tutundu. Oğlunun iyileşmesinden büyük mutluluk duyan anne 27 yaşındaki Semra Doğan, "Geçen yıl dünyaya gelen kızım Müjde, iliğiyle ağabeyine adı gibi yeni bir hayatı müjdeledi" dedi.
Kars’ta yaşayan Semra ve Hakkı Doğan çiftinin oğulları Bilal, 2013 yılı Mayıs ayında bisiklet sürerken düştü. Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Bilal'e, yapılan muayene ve tetkiklerinde, kan kanseri (lösemi) teşhisi konuldu. Doktorlar Bilal'in iyileşmesi için ilik nakli yapılmasına karar verdi. Aile içinde yapılan taramada uygun ilik bulunamadı.
ANNENİN KARNINDAKİ BEBEK UMUT OLDU
Ancak o sırada 3 aylık hamile olan anne Semra Doğan'ın doğuracağı bebek Bilal için umut oldu. Semra Doğan, geçen yıl Kasım ayında bir kız bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe, kardeşine iliğiyle yeni bir hayatı müjdelemesi için 'Müjde' adını verdi.
Müjde bebek 3 aylık olduğunda, aile bu yılın Şubat ayında yakınlarının da tavsiyesi ile Samsun'da özel bir hastaneye başvurdu. Müjde bebekten alınan doku, ağabeyi ile uyum sağlayınca, Bilal Doğan'a kardeşinden alınan ilik nakledildi. 
ANNE YAŞANANLARI ANLATTI

3 çocuk annesi Semra Doğan yaşananları şöyle anlattı:
"Oğlum bisiklet sürerken düşmüştü. Akşam ayağının ağrıdığını söyledi. Eşimle birlikte onu doktora götürdük. Ancak bize ağrıların bisikletten düşmesinden kaynaklandığı, korkulacak bir durum olmadığını söylediler. İlerleyen süreçte ağrılar arttı ve bir yakınımızın tavsiyesi ile oğlumuz Bilal'i Erzurum Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Burada yapılan detaylı tetkikler sonrasında Bilal'in iliklerinde sorun olabileceği söylendi. Kısa bir süre sonra da oğlumuzun lösemi hastalığına yakalandığını öğrendik."
'AĞABEYİNE MÜJDE GETİRSİN DİYE ADINI MÜJDE KOYDUK'
Oğlunun hastalığını öğrendiğinde 3 aylık hamile olduğunu söyleyen Semra Doğan şöyle devam etti:
"Doğum yaklaştığında bebeğin kız olduğunu öğrendik. Babam bana telefon açtı ve 'Kızım, bebeğinin adını Müjde koy ki bize müjdeyle gelsin' dedi. Biz de öyle yaptık. Kızımın adını ağabeyine müjde getirmesi için 'Müjde' koymaya karar verdik. Aynen de ismi gibi oldu. Kızımın doğumuyla oğlum yeniden hayat buldu. Ondan alınan doku uyum sağlayınca Samsun'daki özel hastanede başarılı bir ameliyat sonrası oğlum sağlığına kavuştu. Geçen yıl dünyaya gelen kızım Müjde, iliğiyle ağabeyine yeni bir hayatı müjdeledi."
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.