Ahmet bebek, elektrik kesildiğinde de nefes alabilecek

İSTANBUL Avcılar’da doğuştan yemek borusu olmadan dünyaya gelen ve ameliyatla gırtlağında delik açılarak yaşaması sağlanan 1.5 yaşındaki Ahmet İsmailoğlu’nun elektrik kesildiğinde de nefes almasını sağlayacak şarjlı cihaz...

25 Ağustos 2015 Salı 14:54
Ahmet bebek, elektrik kesildiğinde de nefes alabilecek






İSTANBUL Avcılar’da doğuştan yemek borusu olmadan dünyaya gelen ve ameliyatla gırtlağında delik açılarak yaşaması sağlanan 1.5 yaşındaki Ahmet İsmailoğlu’nun elektrik kesildiğinde de nefes almasını sağlayacak şarjlı cihaz hediye edildi.
Avcılar’da oturan özel bir firmada temizlik işçisi Hüseyin İsmailoğlu ve eşi Sevinç’in 1.5 yıl önce ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen ve yemek borusu olmadığı belirlenen ‘Ahmet’ adı verilen bebeği Şişli Eftal Hastanesi’nde ameliyata alındı. Nefes alması için boğaz tarafında delik açılan ve Ahmet İsmailoğlu’nun ses telleri ve nefes borusu zarar gördü. Doktorlar tedavisi devam eden minik Ahmet’in solunum yetersizliği nedeniyle yaşamını sürdürebilmesi için bir süre cihaza bağlı yaşaması gerektiği açıklandı. İsmailoğlu çifti, bebekleri ile oturdukları Yeşilkent Mahallesi’nde elektriklerin sık kesilmesi ve kullandıkları cihazın şarj edilememesi nedeniyle zor durumda kaldı. İsmailoğlu çiftinin yardım istediği Avcılar Belediyesi Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ahmet bebeğin durumunu inceledikten sonra harekete geçti.
Sosyal Yardım İşleri Müdürü Canan Mırık, Ahmet bebeğin durumunu incelediklerini Belediye Başkan Dr. Handan Toprak’ın talimatı üzerine kısa sürede aldıkları cihazı aileye ulaştırdıklarını söyledi.
Mahallelerinde sık elektriklerin kesildiğini, daha önce kullandıkları cihazın şarj edilemez olması nedeniyle oğlunun nefes alamadığını anlatan anne Sevinç İsmailoğlu, “Allah başkandan razı olsun. Artık elektrik kesilecek, oğlu Ahmet’e bir şey olacak diye korkmuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.