Aile merkezi çalışanlarının cumartesi nöbet boykotuna devam

Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, () - ADANA'da, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nin (TSM) cumartesi günü açılması kararına uymama eylemi devam ediyor. Adana Tabip Odası'nda (ATB) sağlıkla...

21 Ocak 2015 Çarşamba 15:37
Aile merkezi çalışanlarının cumartesi nöbet boykotuna devam






Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, () - ADANA'da, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nin (TSM) cumartesi günü açılması kararına uymama eylemi devam ediyor.
Adana Tabip Odası'nda (ATB) sağlıkla ilgili sendika ve ilgili derneklerin temsilcileri hafta sonu çalışılması yönündeki kararı değerlendirmek için basın toplantısı yaptı. Burada konuşan Türk Ebeler Derneği Adana Şube Başkanı Filiz Yarıcı Atış, hafta içi ASM'lerde çalışan doktor, ebe ve hemşirelerin cumartesi günü getirilen çalışma zorunluluğu kararına uymamaya devam edeceklerini söyledi. Atış, "ASM çalışanlarının onlarca işine ilave olarak önce bir torba yasayla hastanelerin acil servisleri ve 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat nöbet getirildi. Ardından yetmezmiş gibi acil nöbetlerine ek olarak ikinci bir torba yasayla ASM ve TSM'lere cumartesi günü fazla çalışma eklendi. Ardından Sağlık Bakanı bütün televizyon kanallarını bir bir gezerek pazar günleri de çalıştıracağız demeye başladı. Ancak buna uymadık, uymayacağız" dedi.
ADANA'DA NÖBETE YÜZDE 95 GİDİLMEDİ
Sağlık çalışanlarının cumartesi günleri ASM'lerde nöbet tutmayacaklarını belirten Filiz Yarıcı Atış şöyle konuştu:
"Adana'da 3 Ocak cumartesi fazla çalışmasına yüzde 92.10, 10 Ocak fazla mesaisine yüzde 94.17, 17 Ocak fazla mesaisine yüzde 95 oranında gidilmemiştir. Sağlık Bakanı ne derse desin cumartesi nöbetlerine tüm Türkiye'de ortalama yüzde 74 oranında gidilmediği bir gerçektir. Cumartesi nöbetlerinin başladığı ocak ayında bu kadar büyük oranlardaki protestolara rağmen şimdi de şubat ayı için fazla mesai listesi yayınlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Her geçen gün yeni yasa, yönetmelik ve genelgeler ile aile sağlığı merkezinde çalışan hekim ve ebe ve hemşirelerin iş yükü artırılmakta kendi ailelerinden koparılmaktadır. Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz, daha öncede yaptığımız gibi sendikalarımız, derneklerimiz ve meslek örgütlerimizin aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğimizi ve nöbetlere gitmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.