Ankara'nın ünlü hastanesindeki pislik vatandaşları isyan ettirdi

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kirlilik vatandaşları isyan ettiriyor. Hasta odaları ucuz deterjanlarla günde sadece bir kez paspasla temizlenirken, lavabo ve tuvaletler kir içinde, üstelik sular çoğunlukla akmıyor..

28 Ocak 2018 Pazar 21:43
Ankara'nın ünlü hastanesindeki pislik vatandaşları isyan ettirdi






Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi vatandaşı isyan ettirdi


Ankara'da karlı kış soğuklarına rağmen Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uçuşan sinekler, pislikten geçilmeyen odalar, lavabo ve tuvaletler hasta yakınlarını, refakatçı olarak kalan vatandaşları çileden çıkarıyor..

Sağlık Bakanlığı, uyguladığı sağlık politikalarıyla övünürken, bazı kamu hastanelerinden gelen iddialar, doğrusu sistem adına utanç verici. Ankara'nın göbeğinde köklü bir geçmişe sahip Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hasta yakınlarını isyan ettiren olaylara kaynaklık ediyor.

Sular sık sık kesiliyor, tuvalet ve lavabolardan çoğunlukla akan pas vatandaşların midesini bulandıracak cinsten, sifonlar çalışmıyor. Hasta odaları dezenfektesiz basit ucuz deterjanlarla günde sadece bir kez paspasla temizleniyor..

ŞİRKET REFAKATÇI KARTINI GEÇERSİZ İLAN EDİYOR

Hastanede yataklı tedavi gören vatandaşların çilesi, poliklinik hizmeti alanlardan daha fazla. Hastanenin yemek ihtiyacını karşılayan şirket, refakatçıların yemek kartlarını geçersiz sayarak çoğunlukla hastalara bile yemek vermemek için direndiği iddia ediliyor. Sosyal medyaya yansıyan iddialar dudak uçuklatan cinsten. Operasyon geçiren hasta vatandaşlar için doktorlar tarafından yazılan sıvı gıda yazıları ise basma kalıp, hep aynı olduğu iddia ediliyor.


Hasta yakınları özellikle akşam saatlerinde adeta odalara hapsediliyor, dışarı çıkmasına izin verilmezken, çıkabilenler için güvenlik görevlileri oldukça insafsız davranıyor. Dışarı çıkmayı başaran hasta yakınları refakatçı kartı olmasına rağmen içeri alınmıyor..

Hasta odalarında sık sık meydana gelen hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemezken, şikayetvar.com sitesine düşen onlarca şikayet içerisinde sağlık çalışanları da nasibini almış durumda. İddiaya göre hemşirelere çoğunlukla görevini yaptırmak neredeyse imkansız ve çoğunlukla çıkan tartışmalarda vatandaşlar azarlanıyor. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde en çok şikayet alan konu da, sağlık çalışanları ile görevli diğer personelin vatandaşlara kaba davranması. Şikayetvar.com adresine yansıyan şikayetlerin içinde randevu alamayan vatandaşlara kurumdan cevap bile verilmemesi dikkat çekiyor...

Son Güncelleme: 28.01.2018 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.