Anne sütünün önemi anlatıldı

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Kelleci, biberonla beslenen çocuklarda ruhsal sorunların daha fazla görüldüğünü belirterek, anne sütü ile beslenen çocukların yüzde 5 oranında daha...

28 Nisan 2015 Salı 17:07
Anne sütünün önemi anlatıldı






SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Kelleci, biberonla beslenen çocuklarda ruhsal sorunların daha fazla görüldüğünü belirterek, anne sütü ile beslenen çocukların yüzde 5 oranında daha zeki olduğunu söyledi.
CÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrenci Kulübü ile Sivas Belediyesi işbirliğinde 'Beden ve ruh sağlığı için anne sütü ve emzirme' konulu konferans düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan CÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, anne sütünün bebekte temel güven duygusunun gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Konuşmacılardan Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zehra Gölbaşı ise doğumdan sonra 1 saat içinde emzirmenin başlaması ile bebek ölümlerinin beşte birinin önlenebileceğini söyledi.
ANNE SÜTÜ ALAN ÇOCUKLAR DAHA ZEKİ
Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Meral Kelleci de emzirmenin önemine değinerek, "Bir taraftan çocuğun temel güven duygusu gelişiyor, çocuk kendini önemli bir varlık olarak hissediyor. Diğer taraftan annede, kendini annelik rolünde gördüğü için doğum sonrası dönemde çok görülen depresyon, anksiyete gibi bozuklukların oluşmasını önlüyor. Çünkü anne, kendini daha önemli ve güvende hissediyor. Yeni yapılan araştırmalar da, doğum sonrası 10 kadından 4'ünün yaşadığı depresyon riskinin emziren annelerde daha düşük olduğunu gösteriyor" dedi.
Doç. Dr. Kelleci daha sonra, biberonla beslenen çocuklarda ruhsal sorunların daha fazla görüldüğünü ifade ederek, anne sütü alan çocukların biberonla beslenen çocuklardan yüzde 5 oranında daha zeki olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.