Bacak bacak üstüne atmak fıtık sebebi

Bacak bacak üstüne atmak çoğu insan için alışkanlıktır. Bazen farkında olmadan bazen de bilinçli olarak yaptığımız bu hareket konusunda uzmanlar uyarıyor.

02 Ağustos 2016 Salı 12:34
Bacak bacak üstüne atmak fıtık sebebi






Bacak bacak üstüne atmak çoğu insan için alışkanlıktır. Bazen farkında olmadan bazen de bilinçli olarak yaptığımız bu hareket konusunda uzmanlar uyarıyor. Uzmanlar bel fıtığının bir nedeninin de bacak bacak üstüne atarak oturmak olduğunu açıkladı. Ağır yük taşımak, çok hareketsiz kalmak, fazla kilo gibi bir çok nedeni bulunan fıtığın bir nedeni de bacak bacak üstüne atarak oturmak olduğunu söyledi.

Gün içerisinde bilinçli ya da bilinçsiz olarak bir çok defa yaptığımız bacak bacak üstüne atarak oturma konusunda uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar, en az ağır yük taşımak kadar bacak bacak üstüne atarak oturmanın da bel fıtığına neden olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre son dönemlerde oldukça yaygın şikayetlerden biri olan bel ağrılarının fıtık nedeni ile ortaya çıktığını söylüyor.

BEL FITIĞI NEDEN OLUR?


Son dönemlerde bel ağrısı nedeni ile hastanelere başvuran bir çok kişinin sağrı kemiği ve leğen kemikleri arasında bulunan bu eklemlerin fonksiyonlarının bozulması nedeni ile şikâyetçi olduklarını belirten Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Doktor Ali Şahabettinoğlu, bu ağrıların daha çok kalça ve bel arasında olduğunu dile getirdi. Doktor Şehabettinoğlu, hastaların genellikle bacak ve kalça arasında olan ağrıdan şikayet ettiklerini dile getirerek bu nedenle iki bacak arasında boy farkının meydana gelebileceğini, sürekli olan yürüyüş bozukluğu ve burkulma gibi sorunların da ortaya çıkabileceğini söyledi. Şahabettinoğlu, yaptığı açıklamada vücudun 1 santim farkı tolere edebildiğini ancak daha fazlasının vücutta denge sorunlarını ortaya çıkarabileceğini açıkladı.

BACAK BOYUNDA FARK OLABİLİR

Hiç şikayeti olmadığını iddia eden kişilerden %20’sinde bacak boyu farkı olduğunu belirten Şahabettinoğlu, doktorlar tarafından bu sorunun fonksiyonel mi yoksa anatomik mi olduğunun bir an önce tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Uzman Doktor Ali Şahabettinoğlu, duruş bozukluklarının zincirleme şekilde ilerlediğini ve zaman içerisinde bel fıtığı, skolyoz, çene sorunları, boyun fıtığı, migren veya psikolojik sorunlara neden olabileceğini dile getirdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.