Bağışlanan böbrek, ambulans helikopterle taşındı

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki İ.Ö.’nün bağışlanan böbreklerinden biri, Edirne’de 4 yıldır nakil bekleyen 73 yaşındaki Ulviye Tekin...

30 Nisan 2015 Perşembe 16:37
Bağışlanan böbrek, ambulans helikopterle taşındı






BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki İ.Ö.’nün bağışlanan böbreklerinden biri, Edirne’de 4 yıldır nakil bekleyen 73 yaşındaki Ulviye Tekin için ambulans helikopterle getirildi.
Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde oturan İ.Ö., ambulansla götürüldüğü devlet hastanesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları yaşlı adamın organlarını bağışlarken, yapılan incelemede sağ böbreğinin doku örnekleri Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde oturan ve 4 yıldır böbrek nakli bekleyen Ulviye Tekin ile uyumlu bulundu. Nakil için Bandırma Devlet Hastanesi’nde alınan sağ böbrek özel kutusunda Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopteriyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.
4 YILDIR BEKLİYORDU
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bulunduğu Balkan Yerleşkesi’ne inen helikopterden alınan böbrek, Transplantasyon ünitesi görevlilerince hastaneye ulaştırıldı. 4 yıldan bu yana uygun böbrek için beklediğini anlatan Ulviye Tekin, "Geçirdiğim kaza ardından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 4 yıldır sırada uygun böbreğin bulunmasını bekledim. Bağışta bulunanlara teşekkür ederim" diye konuştu.
Transplantasyon Ünitesi böbrek nakil uzmanı Doç.Dr. Tamer Sağıroğlu, Bandırma’da 75 yaşındaki bir hastanın geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade ederek, "Hasta yakınları organlarını bağışladı. Uygun böbrek için yapılan incelemede sağ böbreği doku testlerinde bizim hastamız ile eşleşti. Nakil için ambulans helikopterle böbrek Edirne'ye getirildi. Diğer sol böbrek ise İzmir’de özel bir hastaneye götürüldü. Hemen ameliyatla böbrek naklini gerçekleştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.